Cum sa utilizati o lanterna intr-o situatie tactica

0 Shares
0
0
0

Cum sa utilizati o lanterna intr-o situatie tacticaIn randurile urmatoare ne propunem sa vorbim nu despre o lanterna oarecare, ci despre lanternele profesionale, mai cu seama lanternele tactice. Ce este de fapt o lanterna tactica? O lanterna tactica este pur si simplu o lanterna care a fost proiectata pentru utilizarea in anumite situatii (de exemplu, militare sau politienesti).

Multe lanterne tactice sunt concepute pentru a fi montate pe arme folosite in conditii de luminozitate redusa. Sunt de obicei mai mici decat lanterne tradițtonale, emit mai multa lumina, și sunt realizate din material speciale pentru durabilitate maxima. In timp ce lanternele tactice sunt destinate in primul rand echipajelor militare si de politie, ele sunt, de asemenea, un instrument foarte util de autoaparare pentru orice civil obisnuit.

Inainte de a discuta despre utilizarile tactice si de auto-aparare ale unei lanterne, propun  sa vorbim despre motivele pentru care ar trebui sa aveti una, chiar daca nu aveti de gand sa o folositi pentru a contracara potentiali atacatori. Pe langă un cutit de buzunar, o lanterna tactica, mica, este una dintre cele mai utile si versatile instrumente care le poate avea o persoana in trusa de prim ajutor.

[adsenseyu1]

Este de ajuns sa ne amintim de cate ori am fost intr-o situatie in care o lanterna ar fi fost deosebit de utila, dar am ramas bajbaind prin intuneric. De exemplu daca incercam sa  reparam ceva la televizorul nostru, dar nu putem vedea nimic in spatele standului,cel mai bine ne descurcam folosind o lanterna.

Prin urmare incepem sa scotocim prin casa in căutarea uneia, dar am fi putut salva timp pretios, daca am fi avut la indemana o lanterna mica ascunsa prin buzunar, impreuna cu ale obiecte ce le utilizam zi de zi. La fel de utila se dovedeste si atunci cand avem de-a face cu vreo pana de current. Avand o lanterna economisiti timp si evitati sa va impiedicati de tot ce va iese in cale, intr-un apartament intunecat.

Si, in afarade asta, o lanterna poate fi folosita si ca un instrument eficient de auto-aparare.  Lanternele sunt instrumentele cele mai subestimate pentru protective personala.

Daca utilizati un pistol ca arma de aparare, o lanterna este vitala la lumina scazuta. Nu numai ca va ajuta sa identificati tinta, dar, va permite si sa vizualizati zonele de interes. Chiar daca nu detineti o arma, o lanterna, utilizata corect, poate fi foarte utila in situatii dificile. Le puteti lua cu dvs in locuri cum ar fi sali de cinema sau la boedul unui avion, locuri unde armele sunt interzise, si sunt foarte bune pentru cetatenii care traiesc in tari cu legi strictereferitoare la arme, dar care tot vor sa se protejeze cumva.

Exista doua functii importante de auto-aparare la care serveste o lanterna tactica, plus un bonus de utilizare:

Ajuta la identificarea amenintarilor. Atacatorii folosesc adesea obscuritatea ca avantaj. O lanterna poate ajuta la identificarea amenintarilor intr-un mediu cu iluminare redusa si sa elimine avantajul unui potential tacator ce pandeste in umbra.  Indreptand o lumina stralucitoare catre un raufacator poate fi suficient sa-l faca sa renunte.

[adsenseyu1]

Dezorienteaza momentan atacatorii. Vi s-a intamplat vreodata sa fiti obit de o lumina puternica atunci cand era intuneric afara? Probabil ca  v-ati simtit dezorientat si chiar n-ati mai vazut nimic o perioada. Puteti profita de acesta reactie fireasca la lumina puternica a va apara.

Utilizare bonus: arma improvizata. Unele lanterne tactice au o rama zimtata sau dintata. Producatorii scot in evidenta utilizarea acestor rame de specialitate ca instrument ce poate fi folosit pentru a sparge geamurile masinii in caz de urgenta. Dar usor de zis, greu de facut. Merita incercat, dar cu o lanterna tactica de mici dimensiuni nu prea ai cum sa reusesti.

Cu toate ca o lanterna tactica cu design zimtat nu va sparge parbrize, poate fi folosita ca o arma improvizata in timpul unui atac.  Dupa ce v-ati “orbit si dezorientat adversarul il puteti lovi cu aceasta pentru a va apara.

Acestea fiind zise, lanterna tactica este un instrument necesar nu doar operatiunilor de specialitate ci poate fi uila si in viata de zi cu zi iar daca v-am convins asupra utilitatii acesteia nu va mai ramane decat sa achizitionati si dvs una.

0 Shares
You May Also Like