Cum sa nu pierdeti un produs electronic amanetat?

Cum sa nu pierdeti un produs electronic amanetat?

0 Shares
0
0
0

Amanetul reprezinta o sursa buna de castig pentru multi romani. Cei mai multi sunt nevoiti sa-si amaneteze diverse obiecte pentru a imprumuta rapid bani fie pentru a plati unele datorii, fie pentru a achita diverse facturi, plati, etc.

Bineinteles, ca drumul facut la o casa de amanet este  oarecum datorata si unei agravari a situatiei materiale, in care se afla unele persoane. Cei mai multi clienti care vin la amanet amaneteaza bijuterii din aur si argint, din platina, insa exista si multe persoane care isi amaneteaza diverse produse electrocasnice si electronice, in unele cazuri chiar si masini.

Dintre aceste amanete, un capitol aparte il reprezinta amanet electronice. Nu este cel
mai raspandit amanet, dar in ultimii ani a luat o amploare destul de mare, devenind o sursa importanta de castig, atat pentru casele de amanet, cat si pentru clientii care amaneteaza astfel de produse.

Cei mai multi clienti vin la amanet cu produse electronice pe care nu le mai folosesc sau pe care le folosesc mai putin, dar exista si numeroase persoane care isi amaneteaza bunuri electronice de foarte mare valoare, cum ar fi un laptop de ultima generatie, un televizor LCD sau LED, o camera foto digitala, etc.

Cele mai usor de amanetat sunt bineinteles produsele electronice de mici dimensiuni cum ar fi: camere foto digitale, aparate foto, console pentru jocuri electronice, tablete si diverse alte gadgeturi de mici dimensiuni. Exista o foarte mare apreciere si in randul electronicelor de dimensiuni mai mari, cum ar fi, de exemplu, unitati PC, monitoare LCD, televizoare de ultima generatie, videoproiectoare, DVD-uri, imprimante si scanere.

Toate acestea sunt destul de cautate, fiind destul de des intalnite in casele de amanet. In functie de vechimea produsului si de performantele acestuia, casa de amanet ofera un pret echitabil pentru acesta.

De cele mai multe ori, clientul se bazeaza pe faptul ca produsul electronic pe care il amaneteaza a costat foarte multi bani si de aceea spera sa obtina un imprumut cat mai mare pentru acesta. Insa trebuie sa tina cont de faptul ca electronicele respective, fie sunt depasite din punct de vedere moral, sau pot fi de multe ori uzate, acest lucru cauzand reduceri de pret in cazul amanetului.

Bineinteles ca un client de amanet doreste sa obtina un pret cat mai mare pe produsul amanetat, sperand ca mai apoi sa il recupereze, in tot acest timp folosindu-se de suma de bani imprumutata de la casa de amanet.

Trebuie stiut de la inceput ca, daca suma imprumutata nu mai poate fi returnata, clientul pierde produsul electronic amanetat. Exista insa si o alta categorie de clienti care prefera sa renunte la electronicele amanetate nedorind sa mai returneze banii.

Astfel, casa de amanet este nevoita sa introduca penalizari, conform contractului semnat si in cele din urma sa pastreze produsul amanetat. Apoi acest produs poate fi scos la vanzare la un pret aflat de multe ori sub cel al pietei. Asadar, inainte de aduce la amanet diverse produse electronice trebuie sa luati in calcul  si  posibilitatea de a pierde aceste bunuri.

0 Shares
You May Also Like