Cum sa iti cumperi o lanterna led?

0 Shares
0
0
0

Oricine poate beneficia de proprietatea unei lanterne led ieftine si de calitate, in special de tine. Iata cum sa gasiti cea potrivita fara a sparge banca. Este foarte important ca laneterna pe care o alegeti sa faca suficienta lumina pentru aplicatiile pe care le faceti si sa va ajute in functie de situatia pe care o cumparati.

De exemplu o lanterna led de tip breloca nu are cum sa va ajute sa vedeti foarte departe dar pentru distante mici si foarte mici e suficienta.

De ce LED?  Dupa cum sugereaza si numele, este alimentat de o singura baterie AAA si, in modul inalt, produce 138 lumeni. Comparati-l cu un bec traditional, incandescent Maglite; modelul omniprezent pentru 3 baterii D-Cell care scoate doar 76,8 Lumeni.

Durata de viata a bateriei pe o astfe de lanterna? Pana la 55 de ore. Maglite? Aproximativ doua ore. Viata bulbului pe Maratac (cele mai bune lanterne dar si cele mai scumpe): 50.000 de ore.

Intr-adevar, singurul lucru pe care lanterna traditionala il face mai bine decat LED-ul este batutul de oameni nevinovati. Dar daca nu esti politist nu conteaza. Recomandarea noastra este Lanterna cu zoom Power Style 200, 1 x LED.

Deci, daca LED-urile sunt atat de miraculoase, de ce aveti nevoie de un ghid al cumparatorilor? Ei bine, inovatiile in spatiu s-au miscat atat de repede incat multi dintre jucatorii traditionali – atat producatorii, cat si comerciantii cu amanuntul – au iesit din spatiu, iar multe dintre beneficiile reale ale tehnologiei au fost pierdute in cursa pentru a produce lumini din ce in ce mai stralucitoare recomandate de marketingul de doi lei, si au trasaturi inutile si alte prostii.

Pentru cine este acest ghid? Toata lumea. Daca sunteti deja un flashaholic (un lucru real!), Atunci acest ghid va fi mult prea simplificat. Dar, literalmente altcineva ar trebui sa poata beneficia de un ghid si ar trebui sa poarte o lanterna, vor gasi toate informatiile de care au nevoie.

Cel putin, acest ghid va ajuta sa gasiti o gaura de cheie, sa mergeti pe o cale intunecata sau sa gasiti ceva ce ati lasat pe jos noaptea, utilizand o lanterna buna. O lanterna va face mai multa lumina decat ar putea face telefonul.

Tipurile de baterii – cea mai importanta caracteristica Stii bateriile traditionale – AA si AAA – dar abundenta compusilor chimici din ele a devenit putin confuza.

In timp ce orice lumina cu alimentare AA sau AAA va functiona pe celulele NiMH traditionale, sunteti mult mai siguri daca alegeti sa optati pentru litiu. Acestea vor fi un pic mai scumpe, dar depasesc costurile suplimentare cu timpi de functionare mai lungi si iesiri luminoase mai bune.

Mai important, bateriile cu litiu au o durata de depozitare de 10 ani. Asta inseamna ca daca cumparati o lanterna pentru a o folosi cand se ia curentul (sau orice utilizare similara pe termen lung), va functiona atunci cand aveti nevoie de ea, chiar daca in timp isi va pierde capacitatea de reincarcare. Inseamna, de asemenea, ca puteti cumpara baterii in vrac, fara teama de a gresi sau de a va consuma degeaba banii.

0 Shares
You May Also Like