Adio iphone 6S si SE

0 Shares
0
0
0

Pe data de 12 septembrie anul acesta, Apple a lansat trei modele noi de telefon. În mod previzibil, după ce a avut loc aceasta lansare, câteva modele mai putin actuale din portofoliul iPhone au fost retrase de pe piata. Odata cu lansarea lui iPhone Xs și Xr ne-am luat deci la revedere de la modelele iPhone X, SE și 6S ce urmeaza sa dispara cu timpul din oferta curenta a magazinelor precum si a operatorilor de telefonie mobila.

Dupa cum ne-am obisnuit, fiecare lansare a unui nou model produs de gigantul Apple inseamna prețuri mai mici la modelul lansat cu aproximativ un an in urma. Sau cel putin asa a fost pana acum. Din păcate insa, 2018 va marca anul în care compania a renuntat la aceasta traditie.

Există insa si o logică pentru aceasta decizie, chiar daca vestea reprezinta o dezamăgire majoră atât pentru fanii Apple care sperau la o versiune actualizata a lui iPhone SE, cât și pentru cei care sperau la o ieftinire a lui iPhone X ce i-ar permite sa se incadreze intr-un buget ceva mai prietenos cu buzunarul cumparatorului.

La scurt timp după lansarea iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr, site-ul celor de la Apple a suferit niște modificări majore in sectiunea de magazin online. Pe lângă accesoriile si modelele noi care au intrat în ofertă, au existat si cateva care au părăsit pe nesimtite portofoliul companiei.

După doar un an in care s-a aflat pe piață, producția precum si comercializarea lui iPhone X a fost oprita. Decizia nefiind comentata nu putem sti daca acest lucru are caracter temporar sau permanent, insa este putin probabil sa fie vorba de o decizie referitoare la o perioada scurta de timp.

Această decizie ce poate parea bizara are cel mai probabil legătură cu faptul că iPhone-ul de top al lui 2017 are un cost de productie ridicat, iar Apple nu a fost dispus să-l vanda la un preț mai mic pentru ca asta ar fi insemnat un profit mai scazut, in vreme ce prin retragerea sa poate forta mana publicului sa se orienteze ca succesorul acestuia.

Cei care isi doreau un iPhone X mai ieftin anul acesta au oricum la dispozitie varianta iPhone Xr ce are la baza cel putin din punct de vedere al design-ului modelul iPhone X. Chiar dacă respectivul vine cu o singură cameră principală și LCD în loc de OLED, asemanarea este in rest izbitoare.

iPhone 6S a fost si el scos din oferta Apple într-o mișcare de marketing previzibilă la fel ca si in cazul lui iPhone SE. Cel mai ieftin si mai vechi iPhone pe care îl poți cumpăra acum este deci iPhone 7. Bineinteles, asta exclude produsele la mana a doua disponibile pe diferite site-uri de profil ce necesita eventual reparatii precum o inlocuire baterie iphone 6s sau sunt chiar in stare excelenta de functionare, neprezentand defecte.

De asemenea, ca o coindidenta interesantă, iPhone 6S și iPhone SE erau si ultimele telefoane ale companiei americane cu jack audio de 3.5 mm.

Avantajul acestei miscari este acela ca prețul pentru iPhone 8 și iPhone 7 a scăzut imediat dupa retragerea vechilor modele. In medie in Europa iPhone 8 costă acum 680 de euro, iPhone 8 Plus ajunge până la 790 de euro, iar iPhone 7 costă 520 de euro, pe când iPhone 7 Plus este 650 de euro.

0 Shares
You May Also Like