Cum functioneaza un turn de apa?

0 Shares
0
0
0

vas butelie hidrofor din inox cu capacitatea de 50 litri

Atunci cand intampinati probleme cu hidroforul dumneavoastra este posibil sa fie din cauza unor rezervoare butelie hidrofor.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre ce sunt si cum functioneaza turnurile de apa.

Ati experimentat vreodata o „pana de apa”? Ati deschis vreodata robinetul si ati constatat ca nu curge apa din el? Daca obtineti apa de la un sistem municipal de apa, atunci raspunsul este cel mai probabil, „nu”.

[adsenseyu1]

Se intampla sa avem parte de pene de curent mai tot timpul. Cablul TV intampina probleme destul de frecvent. Desi mai putin frecvent, sistemul de telefonie „esueaza” si el uneori (cu totii cunoastem mesajul „linie ocupata”). Insa apa din orice oras sau suburbie este intotdeauna acolo.

Presiunea apei este foarte de incredere. Unul dintre motivele importante pentru care nivelul de fiabilitate este atat de crescut este turnul de apa. Putem vedea turnuri de apa peste tot, mai ales daca locuim intr-o zona plana plina de orasele. Fiecare sistem de apa are unul sau mai multe turnuri.

Un turn de apa este un dispozitiv incredibil de simplu. Chiar daca turnurile de apa vin in toate formele si marimile, toate indeplinesc acelasi scop – un turn de apa este un rezervor de apa mare si ridicat. Un astfel de turn este localizat in Kill Devils Hill, aproape de Kitty Hawk, Carolina de Nord. Acesta are nu mai putin de 50 de metri inaltime.

Motivul pentru care turnurile de apa sunt inalte este pentru ca acestea sa fie capabile sa ofere presiune. Fiecare pas (0.3 m) de inaltime ofera 0.43 PSI (livre pe inci patrat) de presiune. Turnul de apa trebuie sa fie suficient de inalt pentru a furniza acel nivel de presiune  pentru toate casele si intreprinderile din apropierea turnului.

[adsenseyu1]

Prin urmare, turnurile de apa sunt, de obicei, situate pe terenuri inalte, si sunt suficient de inalte incat sa asigure presunea necesara. In regiunile deluroase, un astfel de turn poate fi inlocuit de un rezervor situat pe cel mai inalt deal din zona (acesta este si cazul multor zone din Romania).

Rezervorul unui turn de apa este, in mod normal, destul de mare. O piscina normala ar putea tine aproximativ 20 000– 30 000 de galoane de apa, iar un turn de apa ar putea tine de 50 de ori mai mult. In mod obisnuit, un rezervor pentru un turn de apa este dimensionat astfel incat sa tina aproximativ valoare apei necesara comunitatii pentru o zi.

Daca pompele esueaza (in cazul unei pene de curent, de exemplu), turnul de apa are suficienta apa incat sa mentina lucrurile in ordine pentru aproximativ o zi. Unul dintre marile avantaje ale unui turn de apa il reprezinta faptul ca acesta lasa posibilitatea municipalitatii sa-si estimeze cantitatea medie de apa, ceea ce poate duce la economisirea a o gramada de bani pentru comunitate.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de rezervoare butelie hidrofor navigati in www.shop-einstal.ro.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste