In mediul online, data fiind cantitatea incomensurabila de informatie, este destul de greu sa poti sa alegi acel ceva de care ai nevoie, cel care sa iti poata oferi toate beneficiile intr-un singur produs.
Cum majoritatea produselor si serviciilor sunt in mare cam aceleasi, acestea trebuie cumva evidentiate, astfel incat sa fie regasite cat mai usor datorita caracteristicilor distincte de care beneficiaza. In acest scop, platformele online si motoarele de cautare ne permit transpunerea acestor informatii speciale, in baza operatiunilor de optimizare SEO, prin asa numitele tag-uri.
Tag-urile, reprezinta etichetele atribuite produselor, mai exact clasele definitorii ce stau la baza deosebirii fiecaruia dintre ele. Acestea sunt domenii tinta in care putem incadra diverse postari, astfel incat cititorul sa poata intelege exact care este subiectul de care acestea apartin.
Tag-urile reprezinta optiuni nepretuite de optimizare SEO articole, datorita faptului ca ne permit, prin intermediul cuvintelor cheie, sa realizam o crestere cantitativa si calitativa a informatiei, structurand-o in acelasi timp, astfel incat motoarele de cautare si utilizatorii sa beneficieze de o expunere clara a acesteia.
[adsenseyu1]
Unele platforme online pentru site-uri vin cu aceasta optiune predefinita de aplicare a tagurilor, pe care ar trebui sa le utilizam din plin, mai ales daca spatiu de editare al site-ului nostru este redus sau conformatia template-ului nu ne permite dispunerea informatiei in forma dorita de catre noi.
In categoria tag-urilor este inclusa scrierea H1, practic cea care defineste titlul postarii. Heading 1 are caracter informativ, iar in acest sens folosirea cuvantului cheie este bine sa fie asociata cu o serie de alti termeni edificatori pentru postarea in cauza.
Etichetarea titlului este deosebit de importanta, este esentiala si necesara, deoarece aceste marcheaza practic continutul intregului document, atat in vederea scanarii de catre motorului de cautare, cat si cu privire la informatia trimisa catre utilizator.
Tag-urile sunt folosite si in cazul pozelor si al fisierelor de tip video, nu doar in cazul postarilor de continut in forma scrisa. Titlul pozei, definit prin tag-ul ALT, este bine sa fie ales in concordanta cu ideea efectiva a imaginii si cu domeniul de activitate pe care aceasta il reprezinta. Imaginile, datorita caracterului explicativ ocupa o ramura importanta in motorul de cautare, prin celebrul deja Google Images. Acelasi principiu de etichetare sa aplica si in cazul continutului de tip video, care de altfel se bucura de un trafic intens, datorita impactului vizual-explicativ pe care acesta il are fata de utilizator.
In cazul etichetarii unor anumite postari, exista intotdeauna si riscul ca in cautarile utilizatorilor sa nu se regaseasca intocmai sintagmele pe care noi le folosim ca si cuvinte cheie, desi facem referire la aceleasi produse. Intervine aici rolul sinonimiei pe care am studiat-o multi ani la orele de limba romana, iar un exemplu foarte clar in acest sens poate fi folosirea cuvintelor “utilizare cumpana”, pe care insa, din considerente de dialect sau din simpla obisnuinta, utilizatorii le pot cauta cu ajutorul motoarelor ca “utilizare dreptar” sau “utilizare boloboc”.
Acest lucru poate influenta destul de mult rezultatele, de aceea este foarte importanta alegerea cuvintelor cheie, astfel incat mai apoi toate fisierele sa poata fi etichetate in mod corect, in scopul regasirii acestora cu usurinta printre rezultatele cautarii.
Tag-urile indica algoritmilor de cautare continutul exact pe care acestia il au de parcurs in vederea indexarii paginilor site-urilor noastre. In mod normal, folosirea cuvintelor potrivite ca tag-uri nu poate fi considerata a fi spam, tocmai datorita caracterului informativ, insa daca sunt folosite in mod excesiv, motorul de cautare va detecta folosirea abuziva a acestora.
[adsenseyu1]
Etichetele sunt folosite ca principal instrument in cazul optimizarii site-urilor pentru motoarele de cautare. Modul de optimizare prin tag-uri, poate fi aplicat in cazul oricarui tip de platforma online, indiferent daca este vorba despre un simplu blog, un magazin de prezentare sau despre un magazin comercial online.
Alegerea tag-urilor potrivite reprezinta un prim segment al optimizarii SEO , fara de care insa un site nu poate inregistra succesul scontat.Pentru a afla mai multe informatii cu privire la modul in care ar trebui sa ne pregatim platformele online pentru invazia de utilizatori si pentru scanarea intensiva a motoarelor de cautare, Danbradu.ro va sta intotdeauna la dispozitie.
Iar daca site-ul dumneavoastra este deja existent, insa are nevoie de un suflu nou, pe platforma online www.danbradu.ro va puteti documenta cu privire la cele mai noua optimizare seo costuri , tehnici, tactici si revigorarea a acestuia.
1. 10 Questions to Ask When Hiring an SEO Consultant
2. 5 Free SEO Tools You need
3. Sustainable And Algorithm-Proof New SEO Methods For 2013
4. 4 Ways Inject More Life into Your Web Content
5. New SEO Tips Blog Shows Strong Small Business Success, Announces JM Internet Group