Cele mai bune sfaturi pentru boxe de club

Cele mai bune sfaturi pentru boxe de club

0 Shares
0
0
0

Echipamentele profesionale de sunet sunt boxele audio profesionale numite si incinte acustice. De foarte multe ori se utilizeaza termenul acesta de boxe pentru a denumi si difuzoarele cat si incintele acustice.

Noxele sunt elemente importante pentru orice linie audio si de calitatea lor depinde in mare masura si fidelitatea sunetului. Pentru unele situatii avem nevoie de boxe club.

Difuzorul functioneaza pe post de traducator electroacustic ce realizeaza si transformarea unui semnal electric in semnale acustice din spectrul de frecventa audibil.

Principiul pe care functioneaza are la baza modl in care sunt produse undele sonore cu ajutorul unor vibratii ce au loc la nivelul unei membrane si sub actiunea bobinelor ce sunt parcurse de curent si se afla in campul magnetic permanent, dau de vibratia unor celule piezoelectrice care actioneaza pe post de membrana pentru frecventele mai inalte.

Incintele acustice au un ansamblu de difuzoare care sunt interconcectate si care au filtre pentru semnal ce stau inchise in cutii cu rezonanta in scopul de a reda tot spectrul de frecvente ce se pot auzi sau doar pentru o banda de frecventa pentru incintele acustice speciale tinand cont de boxele respective si de destinatia lor.

Sunt mai multe tipuri de difuzoare. Exista difuzoare full range care reproduc intreaga plaja de frecvente ce se pot auzi sau pe majoritatea dintre ele si utilizeaza doar un singur element. Acestea elimina cross overele dar au limitari in ceea ce priveste capacitatea de a reproduce toate frecventele sonore care sunt perceptibile.

Incintele acustice cu frecvente joase numite subwoofer sunt destinate si pentru a reproduce frecventele mici. Au nevoie de o constructie cat mai solida si sunt grele. Acestea au si amplificatoare de putere si filtre electronice pentru semnal, elemente de control si elemente suplimentare pentru a reproduce cat mai bine sunetele care au frecvente joase.

Incintele acustice care au frecvente medii au rolul de a reproduce sunetele cu frecvente medie. Boxele trebuie sa poata reproduce aproape toate sunetele pentru ca in inetvalul acesta sunt situate sunetele pe care le au instrumentele muzicale si vocile umane si de aceea este bine ca aceste boxe sa fie de calitate pentru a nu aparea distorsiuni.

Boxele pentru frecvente inalte reproduc sunetele cu frecventa inalta. In spectrul acesta de frecvente inalte sunt utilizate tehnologii constructive specifice, cu con, cu benzi sau cu elemente piezoelectrice.

Boxele monitoare sunt tipuri de incinte acustice care sunt concepute special pentru ca un inginer de sunet sa monitorizeze sunetul din studiouri pentru inregistrari, pentru filme, radio ori TV.

Acestea au rolul de a reda sunetul fidel fara sa apara distorsiuni si atenuari ale unor frecvente. In general sunt astfel concepute pentru a putea sta langa inginerii de sunet pentru ca sunetele sa fie redate direct spre cel care asculta fara sa apa reflexii din tavan sau din pereti.

Puterea boxelor este o putere nominala si reprezinta o putere maxima pe care boxele o pot suporta fara sa se strice. Puterea de varf este o masura pe care boxele o pot suporta pe toata durata de timp fara sa se strice. In general valorile date pentru o putere nominala sunt mai mari decat ce va atinge in mod real boxa.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste