Ce sunt ridurile si cum apar ele?

Ce sunt ridurile si cum apar ele?

0 Shares
0
0
0

Ridurile sunt  pliuri sau crestaturi in piele. In mod normal, acestea apar ca oamenii devin mai in varsta, dar se pot dezvolta, de asemenea, dupa ce au petrecut mult timp in apa. Un mod foarte bun de a scapa de riduri este tratamentul cu mezoterapie.

Primele riduri care apar pe fata unei persoane tind sa apara ca rezultat al expresiilor faciale.

Razele infrarosii de la soare, fumatul, deshidratarea, unele medicamente si factorii de mediu si genetici afecteaza cand si unde oamenii se vor dezvolta riduri.

Cele mai multe riduri tind sa apara in partile corpului care primesc cea mai mare expunere la soare, in special fata si gat, spatele mainilor si bratele.

Majoritatea oamenilor nu fac riduri, si miliarde de dolari sunt cheltuiti la nivel global pentru a le elimina sau intarzia aparitia ridurilor.

Unele dintre aceste terapii au preturi mari, dar nu au efect, in timp ce altele pot avea succes moderat, semnificativ sau foarte mare.

Ridurile sunt o parte naturala a procesului de imbatranire. Pe masura ce oamenii imbatranesc, pielea lor devine mai subtire, mai uscata si mai putin elastica si mai putin capabila sa se protejeze de afectiuni. Acest lucru duce la riduri, semne si linii pe piele.

Factorii de mediu cum ar fi fumatul pot accelera dezvoltarea ridurilor.

Expresiile faciale, de exemplu, zambetul in repetate randuri, momentul in care ne incruntam  sau ne strambam, pot produce la linii fine si riduri la o varsta mai frageda.

Potrivit Clinicii Mayo, de fiecare data cand o persoana utilizeaza un muschi facial, se formeaza un canel sub suprafata pielii.

Atunci cand o persoana este tanara, pielea se regenereaza repede, dar pe masura ce oamenii imbatranesc, pielea isi pierde flexibilitatea. Revenirea la forma initiala devine mai greoaie si mai putin frecventa, ducand la caneluri permanente.

Un numar de factori de mediu care pot fi evitati, de asemenea, contribuie la aparitia ridurilor.

Expunerea la lumina ultravioleta (UV), de exemplu prin bai de soare, cabine de bronzare si sporturi in aer liber, creste sansa de a dezvolta riduri mai devreme.

Lumina UV distruge fibrele de colagen si elastina din piele. Aceste fibre formeaza tesutul conjunctiv al pielii. Ele sunt situate sub suprafata pielii si sustin pielea. Afectarea acestui strat determina slabirea si lipsa de flexibilitate a pielii. Pielea incepe sa devina mai putin ferma si apar riduri.

Hainele care acopera corpul, cum ar fi palariile si manecile lungi, pot intarzia dezvoltarea ridurilor.

Persoanele care lucreaza in lumina soarelui au sanse mai mari de riduri precoce. Locurile de munca care implica acest tip de expunere includ pescuitul si agricultura. Marinarii, jucatorii de golf, salvamarii si gradinarii pot fi, de asemenea, mai predispusi la imbatranirea pielii.

Fumatul regulat accelereaza procesul de imbatranire a pielii, din cauza scaderii aprovizionarii cu sange a pielii. Alcoolul deshidrateaza pielea, iar pielea uscata are tendinta de face riduri.

De aceea sunt recomandate tratamentele pentru piele. Unul dintre acestea, cu rezultate dovedite si foarte eficiente este chiar mezoterapia, care va ajuta sa va recuperati forma dorita, rapid si fara durere.

0 Shares
You May Also Like