Ce probleme pot aparea dupa achizitionarea unui imobil?

0 Shares
0
0
0

Ce probleme pot aparea dupa achizitionarea unui imobil?Mirajul achizitionarii unei proprietati imobiliare te poate face sa uiti temporar ca un imobil trebuie verificat cu rigurozitate, astfel incat sa nu ai probleme ulterior, in cazul exploatarii propriu zise.

Pe langa tencuieli, robineti sau racorduri care trebuie sa arate impecabil, este de datoria noastra ca atunci cand cumparam proprietati imobiliare sa fim atenti si la problemele ce pot aparea pe parcurs, si pe care nu le putem depista la o prima vedere.

Cu ce ne putem confrunta dupa ce cumparam proprietati imobiliare? Una dintre cele mai frecvente probleme ce pot aparea, cel putin in cazul cladirilor de locuit consta in aparitia infiltratiilor la tavane, in special la case sau la apartamentele situate la ultimul nivel.

Este indicat ca locuinta sa fie vizionata inainte de cumparare imediat dupa o ploaie severa, sau sa se faca testul cu furtunul pe acoperis pentru a putea exclude aceasta problema din gama situatiilor cu care ne-am putea confrunta pe parcurs.

[adsenseyu1]

In ipoteza in care imobilul achizitionat prezinta totusi aceste probleme de care insa nu stiati, este bine sa aflati ca exista totusi o solutie si anume aceea a hidroizolarii elementelor de constructiei de tip terasa sau acoperis.

Fie ca folosim polimeri lichizi, fie ca apelam la binecunoscuta varianta de hidroizolare pe baza de bitum, aceste materiale pot constitui solutii viabile de protectie impotriva infiltratiilor de apa.

Inundatiile. Aceeasi cauza, insa alte efecte mai mult sau mai putin grave. Din nou apa este cea care ne poate da batai de cap, insa daca vorbim despre inundatii ele pot avea mai multe cauze.

Apele pluviale care se strang in jurul casei noastre, absenta trotuarelor perimetrale din jurul caselor noastre, absenta rigolelor si a gurilor pentru drenarea apei acumulate, absenta hidroizolatiilor exterioare ale fundatiei sau radierului subsolului sunt lucruri care pot pune in pericol buna functionare a casei noastre.

Deoarece vorbim despre absenta acestora, remedierea se poate face prin instalarea sistemelor mentionate, iar preventia poate fi realizata printr-o inspectie incipienta a cladirii, inaintea achizitionarii. Practic este mai mult decat usor sa vezi daca o casa este protejata, cel putin la nivelul elementelor aflate in contact permanent cu solul, nu-i asa?

[adsenseyu1]

Un alt viciu ascuns al cladirilor este acela al reparatiilor rapide, al cosmetizarilor in scopul ascunderii unor defecte vizibile. Fireste, acest lucru este destul de greu de depistat in prima faza, insa este unul care poate produce pagube semnificative daca nu este depistat la timp.

Majoritatea vanzatorilor tind in graba lor sa apeleze la masuri disperate doar ca sa isi vanda proprietatile. De aceea este bine sa fim precauti si sa nu ne lasam condusi de entuziasmul de moment relationat de euforia achizitionarii unui imobil.

Aceste lucruri sunt importante de stiut si nu pot fi neglijate. Fiecare dintre noi isi doreste pentru sine confort si liniste in interiorul casei sale. Pentru acestea insa este necesar sa vedem dincolo de aparente si sa ne indreptam atentia catre informatiile cu adevarat importante.

Pentru aceste informatii site-ul Afaceri-proprietati.com te poate ajuta sa gasesti informatiile necesare astfel incat si tu sa fii multumit de alegerea ta.

0 Shares
You May Also Like