Ce facem in prima zi la un loc de munca?

0 Shares
0
0
0

Ce facem in prima zi la un loc de munca?
Vjobs.ro ne invata despre tot ce trebuie sa faceti la un loc de munca nou in prima zi. Prima zi la un nou loc de munca e cu siguranta o zi monumentala. Dar si cele mai stresante din din cariera noastra sunt tot zilele in care incepem un nou job.

Dupa toate interviurile si toate testarile am ajuns in final aici avand jobul pe care ni-l dorim. Acum e necesar sa ne ridicam si la nivelul asteptarilor. In general avem tendinta de a fi pasivi la turul pe care il fac cei de la HR.

Stim cu totii cat de ciudat si de complicat ni se pare totul in prima zi de munca si ca perioada de acomodare este si ea destul de greoaie. Prima zi insa este cea care poate determina modul in care vom fi priviti de colegi si de aceea trebuie sa avem grija la atitudine, cum vom fi perceputi de sefi si cum ne vom integra in viitor.

Conteaza absolut tot, de la tinuta si pana la modul in care ne comportam. Tocmai de aceea consideram ca articolul acesta este foarte important pentru cei care vor sa le fie mai usor in prima zi dar si sa aiba o prima zi de succes la noul loc de munca

Vedem oameni noi si ii cunoastem, completam formulare si citim multe despre companie insa nu suntem foarte priceputi si nici foarte implicati. Aceasta este o greseala majora pentru ca acum ar fi primul pas in care vom da tonul la povesti profesionale si la relatii cu colegii pe care ii avem.

In primul rand ar trebui sa pregatim intrebarile chiar din prima zi desi pare ca in prima zi ar fi mai mult de ascultat decat de vorbit. Este bine sa avem toate intrebarile scrise la fel cum este bine si ca toate intrebarile sa fie generale dar si practice.

Noi ne dorim sa demonstram si ca suntem interesati dar si curiosi si capabili dar si foarte pregatiti sa invatam. Aveti grija sa nu exagerati totusi pentru ca e destul timp sa aflam tot ceea ce cautam.

Incercati sa va schitati in minte o prezentare. Cand sunteti intrebati de colegi cine sunteti si de unde veniti trebuie sa reusiti sa rezumati totul in doar un minut. De asemenea este foarte important sa aveti pregatit inca unul si pentru a explica ceea ce inseamna noua pozitie pe care o aveti in companie, pentru toti cei care nu stiu exact ce urmeaza sa faceti.

Incercati sa ajungeti cu 15 min mai devreme. Daca nu ati mai fost la birou in perioadele de varf e recomandat sa plecat mai devreme de acasa. Mai bine sa ajungeti devreme decat sa intarziati.

Descoperiti si peisajul din companie. Chiar din prima zi e bine sa va dati seama care e politica firmei si care sunt colegii sau managerii si cum ne pozitionam in fata lor.
In spatele strategiilor puse la punct e nevoie si de o atitudine relaxata pentru a putea spori productivitatea.

0 Shares
You May Also Like