Ce este continutul duplicat si cum scapam de el?

0 Shares
0
0
0

Ce este continutul duplicat si cum scapam de el?Pentru a elimina continutul duplicat cel mai bine este sa apelati la o firma specializata pe optimizare seo Google. De multe ori doriti sa tineti evidenta vizitatorilor  si sa faceti posibila, de exemplu, stocarea articolelor pe care doresc sa le cumpere intr-un cos de cumparaturi. Pentru a face acest lucru, trebuie sa le dati o “sesiune”.

O sesiune este de fapt o scurta istorie a ceea ce vizitatorul a facut pe site-ul vostru si poate contine lucruri precum articolele din cosul de cumparaturi. Pentru a mentine acea sesiune ca vizitator, clicurile de la o pagina la alta, identificatorul unic pentru sesiunea respectiva, asa-numitul ID de sesiune, trebuie sa fie stocat undeva. Solutia cea mai comuna este de a face acest lucru cu cookie-urile. Cu toate acestea, motoarele de cautare nu stocheaza de obicei cookie-uri.

In acel moment, unele sisteme se reintorc la utilizarea ID-urilor de sesiune in URL. Aceasta inseamna ca fiecare legatura interna de pe site are acel Session ID adaugat la adresa URL si deoarece ID-ul sesiunii este unic pentru acea sesiune, creeaza o noua adresa URL si, astfel, duplica continutul.

O alta cauza pentru continutul duplicat este utilizarea parametrilor URL care nu modifica continutul unei pagini, de exemplu in linkurile de urmarire. Vedeti, si nu sunt de fapt aceeasi adresa URL pentru un motor de cautare. Acestea din urma ar putea sa va permita sa urmariti de la care au provenit sursele, dar ar putea fi si mai greu pentru voi sa va pozitionati bine. Un efect secundar foarte nedorit!

Acest lucru nu merge doar pentru parametrii de urmarire, desigur, merge pentru fiecare parametru pe care il puteti adauga la o adresa URL care nu modifica piesa de baza de continut. Indiferent daca acest parametru este pentru “modificare sortare pe un set de produse” sau pentru “afisarea unei bare de meniuri”: toate acestea provoaca un continut dublu.

Majoritatea cauzelor pentru continutul duplicat va apartin in mare parte, uneori alte site-uri Web utilizeaza continutul vostru, cu sau fara consimtamant. Ele nu se leaga mereu de articolul original si, prin urmare, motorul de cautare nu  isi da seama si trebuie sa se ocupe de o alta versiune a aceluiasi articol. Cu cat este mai popular site-ul vostru, cu atat mai multe articole copiate veti avea de multe ori, facand aceasta problema mai mare si mai mare pana cand va incepe sa se simta.

O alta cauza comuna este ca un CMS nu foloseste URL-uri frumoase si curate, ci mai degraba adrese URL ca /? Id = 1 & cat = 2, unde ID-ul se refera la articol si cat se refera la categorie. URL-ul / cat = 2 & id = 1 va face exact aceleasi rezultate in majoritatea sistemelor de site-uri Web, dar ele sunt de fapt complet diferite pentru un motor de cautare.

In WordPress, dar si in alte sisteme, exista o optiune de paginare a comentariilor. Acest lucru duce la duplicarea continutului in cadrul adresei URL a articolului si la articolul cu link de forma URL + / comment-page-1 /, / comment-page-2 / etc.

0 Shares
You May Also Like
Comert electronic de tip B2B

Comert electronic de tip B2B

Activitiea de e-commerce B2B face referire la tranzactiile comerciale online care au loc intre doua companii. Aceste tranzactii…
Citeste
Ce tehnici SEO exista?

Ce tehnici SEO exista?

De multe ori, cand cream un site, auzim despre “SEO”. Problema este ca majoritatea oamenilor care incep sa…
Citeste