Ce ar trebui sa stiu inainte sa ma indop cu antibiotice ?

0 Shares
0
0
0

Ce ar trebui sa stiu inainte sa ma indop cu antibiotice ?Webfarm.ro , extensia virtuala a farmaciilor Elixir si Omnia , este o farmacie online  de succes creata special pentru a facilita accesul clientilor la o gama variata de medicamente de cea mai buna calitate si  livrarea acestora la domiciliul .

Pentru mai multe informatii te invit sa accesezi http://www.webfarm.ro/ . Trebuie sa precizez ca fiecare comanda receptionata de webfarm.ro este verificata de catre un farmacist inainte de fi directionata catre domiciliul clientului .

Potrivit unui raport al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente  87% dintre romani utilizeaza automedicatia , ceea ce inseamna ca 9 din 10 romani isi prescriu singuri medicamentele .
[adsenseyu1]

Potrivit Institutului National de Statistica , in primul trimestru al acestui an , o familie din Romania a cheltuit in medie 58,21 lei pe medicamente , in fiecare luna . Potrivit acelorasi surse persoanele care locuiesc in mediul urban cheltuie mai multi bani decat persoanele care locuiesc in mediul rural .

Un studiu realizat de Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile a aratat ca tara noastra este pe primul loc in Uniunea Europeana la consumul irational de antibiotice .

Medicii de familie care prescriu cu prea multa usurinta antibiotice , consumul de medicamente fara sfatul medicului si  farmacistii care vand aceste medicamente fara prescriptie medicala par sa fie principalele cauze ale consumului excesiv de antibiotice .

Este adevarat ca antibioticele , luate fara prescriptie medicala , caci despre asta vorbim , sunt foarte eficiente in inlaturarea durerilor pentru moment insa pe termen lung acestea pot dauna organismului nostru . Consumate o lunga perioada de timp antibioticele ajung sa ne distruga sistemul imunitar si sa ne faca vulnerabili la actiunea tuturor microbilor .

Asta inseamna ca organismul nostru nu o sa mai fie capabil sa raspunda la un tratament clasic atunci cand va fi nevoie .

Organismul uman are nevoie de bacterii intestinale sanatoase pentru a mentine un echilibru la nivelul sistemului imunitar . Consumul excesiv de antibiotice distruge aceste bacterii intestinale , astfel organismul nu va ma fi protejat impotriva infectiilor si a bolilor degenerative , boli precum cancer , diabet , artrita sau boli cardiovasculare  .

Inainte de a incerca sa va indopati cu antibiotice , in special in cazul in care tratamentul nu este prescris de catre un medic de specialitate , trebuie sa stiti ca consumul excesiv de antibiotice poate provoca :

1.    Aparitia cancerului la san ;
2.    Periclitarea sistemul imunitar ;
3.    Diaree ;
4.    Cresterea rezistentei bacteriilor ;
5.    Surditate temporara ;
6.    Anumite antibiotice , precum septra si bactrim , pot fi principalele cauze care determina aparitia eruptiilor fetale , sau mai bine spus aparitia sindromului Steven Johnson . Eritromicina si claritromicina , alte doua foarte cunoscute antibiotice , sunt responsabile de accelerarea ritmului cardiac pana la nivelul la care se poate constata decesul pacientului .

O alta problema pare sa fie faptul ca aceste medicamente sunt foarte des utilizate in tratamentele aplicate copiilor . In peste 96% din cazurile de infectii ale urechilor sunt prescrise antibiotice chiar daca s-a demonstrat ca aceste pastile cresc numarul cazurilor de astfel de infectii . Marea majoritate a infectiilor urechii se vindeca de la sine , ceea ce inseamna ca de cele mai multe ori tratamentele nu sunt necesare .

[adsenseyu1]

Un studiu a demonstrat ca , copii carora li se administreaza antibiotice in primele 6 luni  din viata prezinta un risc foarte ridicat de dezvoltare a unor alergii undeva in apropierea varstei  de 7 ani .

Stiati ca mai mult de jumatate din antibioticele existente pe piata sunt injectate in carnea de porc , vita , pui si oaie dar si vacilor cu lapte cu scopul de a le proteja in fata actiunii infectiilor . Astfel , consumul de carne aduce un aport considerabil de antibiotice organismului nostru .

Cu alte cuvinte , aveti grija de sanatatea dumneavoastra si nu va tratati dupa ureche !


Alte stiri actuale :

1. 18 medicamente interzise femeilor insarcinate
2. Medicamentele care conţin ketoconazol, retrase de pe piaţă
3. Medicamente de un trilion de dolari pentru anul viitor
4. MEDICINA NATURISTĂ – cum sa scapi de dureri fără medicamente
5. Producătorii de medicamente: Bugetul pentru 2014 este insuficient
6. 5 combinaţii periculoase dintre alimente şi medicamente

0 Shares
You May Also Like