Care sunt efectele benefice ale kinetoterapiei

Care sunt efectele benefice ale kinetoterapiei?

0 Shares
0
0
0

Termenul de kinetoterapie este definit ca fiind terapie prin miscare eventuala, prin programe de recuperare medicala, al caror scop este acela de a reface anumite functii diminuate, sau de a creste nivelul functional in diverse suferinte.

Kinetoterapia reprezinta o forma terapeutica individualizata, care porneste de la programe de exercitii fizice statice si dinamice. Aceasta terapie poate sa fie folosita si in programele terapeutice profilatice (programe de prevenire), curative sau de recuperare.

Sfera de cuprindere a specialitatolor medicale de care beneficiaza terapia respectiva este una foarte larga, si are ca si scop atat prevenirea imbolnavirilor, cat si reabilitarea starii de sanatate, in mod special.

Fiecare activitate cu caracter fizic este stimulant pentru muschi, pentru ca are rolul de a imbogati prorprietatile fiziologice si calitatile fizice ale acestuia.

Kinetoterapia, are ca si obiectiv sa ii ofere bolnavului sansa de a beneficia din nou de posibilitatile sale fizice, care au fost limitate odata cu aparitia unei eventuale boli, sau odata cu suferirea unui accident.

Datorita tratamentului de kinetoterapie, sau mai bine spus datorita exercitiilor fizice realizate de catre kinetoterapeutii de la spitalul Oxxygene, pacientii vor reusi sa se recupereze indiferent daca au suferit un accident, sau daca sufera de o anumita afectiune.

Si daca tot am adus in discutie afectiunile, trebuie mentionat faptul ca kinetoterapia poate sa actioneze asupra persoanelor care sufera de diferite afectiuni, pentru a le trata.

Ei bine, in primul rand trebuie mentionat faptul ca asupra afectiunilor aparatului locomotor, kinetoterapia poate avea rezultate miraculoase, insa aceasta terapie poate sa fie ideala si in cazul anumotor afectiuni reumatice, cum ar fi artrita de exemplu, spondilita, sau reumatismele degenerative.

Asupra afectiunilor neurologice kinetoterapia poate sa actioneze iarasi foarte bine, cu rezultate incredibile, iar aici putem aminti de exemplu cazul persoanelor care au suferit accidente vasculare cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale.

Deasemenea, tot aici trebuie precizat faptul ca aceast terapie este ideala si in cazul persoanelor care sufera de boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nevros, sau in cazul celor care sufera de diferite sindroame neurologice.

Este iarasi foarte important de amintit faptul ca afectiunile aparatului cardio – vascular pot sa fie si ele tratate prin kinetoterapie, la fel ca si afectiunile aparatului respirator. Chiar si afectiunile neuropsihice, afectiunile metabolice iar aici amintim obezitatea, sau maladiile congenitale pot sa fie tratate prin kinetoterapie.

Durerile de spate pot sa fie si ele tratate prin kinetoterapie, iar aici este important de precizat faptul ca de foarte multe ori acestea apar datorita lipsei de miscare.

In cazul lombalgiei, aceasta poate aparea in functie de stilul de viata ai fiecarei persoane, si daca nu este tratata prin kinetoterapie, poate sa evolueze foarte rapid, si sa se ajunga la hernie de disc.

Chiar si diferitele afectiuni ale coloanei vertebrale, care pot sa se imparta in doua grupe, respective in deviatii ale coloanei vertebrale (cifoza, spatele plan, lordoza sau torticolisul), ori algiile vertebrale, pot sa fie tratate prin kinetoterapie.

Asadar, kinetoterapia este o terapie foarte utila in cazul persoanelor care au de gand sa se trateze de diferite afectiuni, sau in cazul persoanelor care au de gand sa se recupereze in urma unor accidente.

0 Shares
You May Also Like