Care sunt domeniile de utilizare a placilor compactoare

0 Shares
0
0
0

Care sunt domeniile de utilizare a placilor compactoareUtilizarea la scara larga a utilajelor ne usureaza munca, fie ca este vorba de lucrari agricole sau de domeniul constructiilor.

Astfel, pentru a efectua operatiuni de compactare, pentru a imbunatati capacitatea terenului de a rezista greutatii cladirilor si nu numai, se folosesc placi compactoare. Daca doriti sa achizitionati un astfel de utilaj, puteti accesa site-ul , unde sunt prezentate oferte ale acestor utilaje.

Astfel, prin utilizarea acestor placi compactoare se poate compacta solul pentru a obtine o mai mare densitate, cat si pentru a creste capacitatea de incarcare a solului si pentru a reduce permeabilitatea acestuia. Daca va intrebati care este scopul compactarii solului, acesta consta in reducerea volumului de material prin cresterea densitatii. [adsenseyu1]

Alaturi de compactarea solului, se pot compacta prin utilizarea unor placi compactoare suprafetele de asfalt, pentru a creste densitatea stratului de asfalt si a imbunatati priza materialului de baza. In acelasi timp, un alt avantaj al acestei operatii consta in obtinerea unei suprafete fine.

Rezultatele obtinute in urma realizarii unei operatii de compactare a suprafetelor de asfalt, prin utilizarea unor placi compactoare constau in imbunatatirea rezistentei stratului de asfalt si reducerea permeabilitatii covorului asfaltic. In acelasi timp se pot utiliza aceste placi compactoare, prezentate pe site-ul , pentru a netezi pietrisul si pavelele.

Astfel, se vor utiliza placi compactoare sau placi vibratoare pentru a se obtine un strat neted cu pavele din beton sau cu pietris. Aceste utilaje au rolul de a presa aceste straturi in covorul de nisip ce se afla dedesubt, iar nisipul va fi presat in goluri, pentru a efectua o lucrare de o buna calitate, care sa reziste.

Este recomandat sa se utilizeze un covor de poliuretan sub aceste placi compactoare, deoarece acesta detine rolul de a reduce nivelul zgomotului, cat si de a atenua loviturile provocate de pietre in placa de baza a placii compactoare.

Ce placi compactoare alegeti daca doriti sa compactati pietrisul cu un strat de 6 cm?
Pentru a executa o astfel de lucrare trebuie sa se utilizeze placi compactoare cu greutati cuprinse intre 100 si 200 de kilograme. De asemenea, acestea trebuie sa genereze o forta centrifuga de cel putin 1500 KP, iar placile compactoare aflate in aceasta categorie sunt cele reversibile si cele simple, cele reversibile oferind avantajul de a acoperi suprafete mai mari si a dispune de o manevrabilitate mult mai crescuta in zonele dificile.

[adsenseyu1]

Pentru a compacta un strat de 8 centimetri de pietris se recomanda utilizarea unor placi compactoare cu greutatea cuprinsa intre 200 si 300 de kilograme, a caror forta centrifuga depaseste 2500 KP, iar un strat de pietris de 20 centimetri se poate compacta cu utilaje reverisibile, ce dispun de o greutate intre 300 si 450 kilograme.

Forta centrifuga a acestora trebuie sa depaseasca 3500 KP. Astfel, greutatea utilajului cu care realizati lucrari de compactare este deosebit de importanta, iar greutatea acestora se exprima in kg/mp.

Pentru a achizitiona placi compactoare care sa raspunda cerintelor dumneavoastra, site-ul va vine in ajutor cu oferte avantajoase.


Alte stiri actuale :

1. Rationamentul profesional si «Impozitul pe constructii incepand cu 2014»
2. Problemele pe care le aduce economiei impozitul pe construcţiile speciale
3. Taxa pe construcţii speciale nu se va regăsi în acest an în tarifele finale la electricitate şi gaze naturale
4. Zeci de angajaţi în construcţii, trimişi în şomaj

0 Shares
You May Also Like