Cand stii ca trebuie sa folosesti un filtru Dosamax Blu 1?

Cand stii ca trebuie sa folosesti un filtru Dosamax Blu 1?

0 Shares
0
0
0

Cand investesti in confortul casei tale, achizitionand o centrala termica de apartament, ar trebui sa stii ca atata vreme cat o folosesti, trebuie sa te si asiguri ca o protejezi asa cum trebuie. O centrala termica nu functioneaza doar pentru ca trebuie, ci pentru ca fiecare componenta a sa este programata sa raspunda unor cerinte, atunci cand lucreaza.

Uneori insa cerintele pot fi mai mari decat capacitatea unei centrale, iar acest lucru ar putea afecta buna functionare. Depunerile de calcar sau particulele de murdarie continute de catre apa, pot afecta centrala termica, daca aceasta nu este dotata cu dispozitive de protectie in acest sens.

Desi in aparenta nesimnificativ, calcarul si depunerile de calcar pot conduce catre deteriorarea unei centrale termice. Instalarea unui filtru Dosamax Blu 1 este o solutie la indemana, deoarece acesta va avea ca rol filtrarea apei, astfel incat riscul ca aceasta sa mai contina particule de calciu sa scada.

Cand stii ca trebuie sa folosesti un filtru Dosamax Blu 1?

Probabil ca cel mai bun raspuns este: din ziua achizitionarii centralei termice, nici mai devreme, dar nici mai tarziu. Spunem aceste lucru deoarece nu este indicat sa cumperi un filtru abia atunci cand problema este deja instalata si cu atat mai putin dupa ce aceasta a facut deja pagube. Nu e cazul sa “sufli si in iaurt” ci poti pur si simplu sa prevezi anumite situatii, mai ales daca te si documentezi.

Calcarul din apa se depune pe componentele centralei termice, pe reteaua de tevi. In timp, aceste depuneri nu fac altceva decat sa blocheze trecerea apei, lucru care nu este de dorit in cazul unei centrale termice, cea care este responsabila pentru atatea lucruri.

Centrala termica ne asigura necesarul de caldura in calorifere iarna, dar si apa calda pentru proceze zilnice, in orice anotimp. Asadar, centrala termica devine mai mult decat indispensabila, iar un filtru Dosamax Blu 1 urmeaza acelasi traseu.

Filtrul acesta va putea prelungi durata de viata a centralei termice, dar va avea implicatii si asupra consumului. Atunci cand un produs este defect, el va face eforturi substantiale sa functioneze, consumand o cantitate mai mare de energie. Acest lucru se vede in facturile platite, sau chiar intr-o viitoare achizitie de produs, din cauza cedarii. Acest filtru face ca tevile sa ramana intacte, fara calcar sau alte impuritati, lucru ce va determina functionarea centralei in parametri optimi, fara consum suplimentar de energie, deci fara costuri suplimentare.

Un filtru Dosamax Blu 1 este o solutie care ne poate apara de probleme cu mult inainte ca acestea sa apara. Este important sa constientizam importanta sa si in consecinta sa echipam centralele termice cu aceste sisteme montandu-le acolo unde le este locul, cu sau fara ajutorul specialistilor.

Avand aceste informatii la indemana, acum este usor sa ai grija de investitiile facute. Aceste filtre pot fi gasite in magazine specializate, alaturi de dispozitive si sisteme diverse, menite in acelasi mod sa protejeze cu adevarat lucrurile la care tinem si care ne ofera confortul mult visat.

0 Shares
You May Also Like