Automatizarea portilor batante pentru un control optim al accesului in curte

Automatizarea portilor batante pentru un control optim al accesului in curte

0 Shares
0
0
0

Este extraordinar cum automatizarea ne imbunatateste o multime de aspecte ale vietii, iar automatizarea portilor este doar unul dintre ele.

Pentru a avea un control optim al accesului in curtea unei case, dar si a intrarilor in spatii comerciale sau industriale, o solutie foarte la indemana este folosirea portilor batante automate. Exista mai multe tipuri de automatizari pentru porti batante, fiecare cu caracteristicile si avantajele lui.

Desi putem sa realizam si singuri un astfel de sistem, de multe ori nu avem timpul, rabdarea si materialele necesare, asa ca este mult mai convenabil sa folosim un kit de automatizare. Acesta insa trebuie instalat corespunzator, de catre profesionisti.[adsenseyu1]

Portile batante se rotesc in jurul unui ax vertical, pentru a se inchide sau deschide, deci mecanismul lor este destul de simplu si asta le face foarte practice.

Prin montarea unui sistem de automatizare pentru porti batante, vei evita efortul necesar deschiderii si inchiderii manuale a portilor, avand posibilitatea sa le controlezi chiar si din masina. Astfel, nu va mai trebui sa cobori din masina atunci cand vrei sa intri sau sa iesi cu masina din curte.

Inchiderea si deschiderea la distanta se poate face prin mai multe mijloace. Unul dintre cele mai folosite este telecomanda, dar se folosesc foarte mult si cartelele de acces. Portile automate functioneaza cu ajutorul curentului electric, dar oricand poti seta controlul sa fie manual.

In caz de intrerupere a energiei electrice, ele se vor bloca automat pentru a nu permite accesul nedorit. Poti totusi sa folosesti acumulatori sau panouri solare daca vrei sa nu depinzi de alimentarea cu energie electrica de la retea. Inca un detaliu foarte important pentru acest tip de porti este ca ele se inchid sau deschid silentios, spre deosebire de cele neautomatizate, care folosesc alt sistem de deschidere.

[adsenseyu1]

Cand vrem sa achizitionam un kit de automatizare pentru porti batante, trebuie sa tinem cont de anumite lucruri, cum ar fi cat de intens vei utiliza poarta si de modelul ei, cat si de dimensiunile si greutatea portii.

Cand ai un sistem de porti batante automatizate si vrei si mai multa siguranta, poti sa folosesti si un sistem de alarma pe care sa il conectezi la porti. Astfel, de fiecare data cand cineva incearca sa deschida portile, dupa un timp se va declansa alarma.

0 Shares
You May Also Like