Alegerea masinii de gaurit si insurubat

0 Shares
0
0
0

In fiecare casa si in fiecare gospodarie sunt necesare unele instrumente de lucru, iar aici sunt incluse atat sculele si uneltele de mana, cat si sculele si uneltele electrice. De exemplu, o masina de gaurit si insurubat, este o unealta de care are nevoie toata lumea.

Aceasta poate fi folosita atat pentru a gauri, cat si pentru a imbina doua piese cu ajutorul unei legaturi rigide sau flexibile. Masina de gaurit este disponibila pe piata acum si accesibila tuturor, iar in randurile care urmeaza, va prezentam care sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie neaparat sa le cunoasteti in momentul in care aveti de gand sa alegeti o asemenea unealta.

  1. Puterea masinii si tipul alimentarii

Fara doar si poate, puterea unei asemenea unelte este unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare. O astfel de masina poate fi alimentata direct de la priza, sau poate fi echipata cu acumulator.

Masinile de gaurit ideale pentru mediul casnic au intre 500 si 900 de W putere, iar cuplul acestora este cuprins intre 15 si 35 Nm.

In ceea ce priveste alimentarea, de mentionat este faptul ca desi exista multe masini care sunt alimentate direct de la priza, cele mai multe persoane prefera sa aleaga  o masina de gaurit si insurubat cu doi acumulatori Troy.

Daca va intrebati de ce, lucrurile sunt foarte simple. O masian de gaurit cu fir, are nevoie mereu de o priza la dispozitie, pentru a putea fi alimentata. O masina de gaurit si insurubat cu doi acumulatori Troy, este ideala pentru ca poate fi utilizata cu un acumulator, iar celalalt este tinut la incarcat pana cand masina functioneaza. Apoi, se schimba acumulatorul, cei incarcat este utilizat pentru continuarea activitatii, iar acumulatorul descarcat este pus la incarcat.

  1. Turatia

Turatia este masurata in numarul rotatiilor pe minut, si este o caracteristica foarte importanta a masinilor de gaurit si insurubat. Cele mai multe persoane care cauta o asemenea unealta, se uita de cele mai multe ori doar la numarul de rotatii pe minut in gol, fara a sti ca aceasta turatie este utila doar cand vine vorba despre materialele moi si despre efectuarea gaurilor cu diametru redus.

Pentru materiale cum ar fi de exemplu zidaria, sau pentru metale, sau daca este necesar sa efectuati gauri mari, atunci trebuie sa stiti ca turatia minima este mult mai importanta, in conditiile in care aceasta caracteristica va ofera posibilitatea de a putea lucra in conditii optime, si cel mai important, in conditii sigure.

Masinile de gaurit si insurubat au de la 200 – 300 de rotatii pe minut, si pot ajunge pana la 1200 – 1500 de rotatii pe minut.

  1. Greutatea

Fara doar si poate, greutatea uneltei este un factor important, mai ales atunci cand trebuie sa va desfasurati activitatea intr-o zona in care spatiul este foarte ingust. De preferat ar fi sa cautati o asemenea unealta care sa aiba greutatea cuprinsa intre 1 kilogram si 3 kilograme.

  1. Mandrina

Mandrina sau sistemul de prindere pentru burghiu este o alta functie importanta. Aceasta poate fi cu auto-insurubare (la cele mai multe masini de pe piata), sau mandrina SSD, la cele mai noi unelte.

  1. Pret si producator

Pretul cu siguranta este foarte important, dar de regula este influentat de numele producatorului (Wert, Makita, Bosch, etc.), dar si de specificatiile tehnice pe care le are unealta.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante caracteristici ale unei masini de gaurit si insurubat. In afara acestora, ar mai fi de luat in calcul percutia, inversarea sensului de rotatie, dar si numarul de accesorii de lucru cu care vine la pachet unealta.

0 Shares
You May Also Like