Simptome de probleme ale sistemului de transmisie

Simptome de probleme ale sistemului de transmisie

0 Shares
0
0
0

Ingrijirea masinii dvs. este asemanatoare cu ingrijirea corpului. Daca sunteti bolnav, vizitati un doctor. Iar cand observati ca masina dvs. nu functioneaza la parametri normali, este indicat sa o duceti la service pentru a fi vazuta de catre un mecanic, care va depista problema si care o va repara.

Uneori identificarea exacta a problemei nu este intotdeauna atat de usoara, mai ales daca discutam despre o problema a sistemului de transmisie a masinii, insa mecanicii din cadrul unui service autorizat, vor remedia pana la urma problema rapid.

Si daca tot am adus in discutie sistemul de transmisie al masinii, in continuare vom vedea care sunt cateva simptome care pot aparea atunci cand masina se confrunta cu asemenea probleme, si cand cel mai probabil este nevoie de un kit transmisie nou.

Zgomot

Acest lucru poate fi destul de evident, dar acestea sunt adesea simptomele pe care le ignoram cel mai mult. Cand masina dvs. incepe sa faca zgomot, trebuie sa stiti nu ar trebui sa faca, asa ca este timpul sa o verificati. Probabil ca veti auzi un bazait din transmisie, iar atunci cand se intampla acest lucru, nu asteptati ca bazaitul sa treaca. Mergeti cat mai curand posibil cu masina in service, inainte de a se produce o alta deteriorare.

Lipsa de raspuns

Transmisia dvs. a fost proiectata astfel incat sa puteti schimba vitezele instantaneu. Deci, atunci cand exista un raspuns intarziat si nu face imediat ceea ce doriti, atunci cu siguranta sistemul de transmisie are o problema si trebuie sa mergeti cu masina cat mai repede la service.

Miros de arsura in masina

Mirosul de ceva care arde nu este niciodata un semn bun cand vine de la masina ta. Cauza ar putea fi orice fel de lucruri, dar cel mai frecvent este supraincalzirea lichidului de transmisie. Nu va faceti griji cand se intampla acest lucru, ci doar verificati-l cat mai curand posibil. Daca totul este in regula cu lichidul iar apoi cand circulati cu masina reapare mirosul de ars, este indicat sa mergeti cu masina in service.

Scurgeri de lichide

Atunci cand va confruntati cu o asemenea problema, lucrurile nu stau tocmai bine, asa ca cea mai buna modalitate de a gasi locul de unde provin scurgeri este aceea de a plasa cateva bucati de carton sub masina cand aceasta este parcata.  Asigurati-va ca le oferiti aceste informatii si mecanicilor de la service, atunci cand plecati cu masina la reparat.

Zgomot asemanator cu cel produs cand slefuiti ceva

Pentru transmisiile manuale, atunci cand schimbati vitezele si auziti sau simtiti un sentiment de slefuire; aceasta inseamna ca tocmai ati uzat ambreiajul si trebuie sa il inlocuiti. Dar poate insemna si ca unul dintre sincronizatoarele transmisiei este uzat si deteriorat. Pentru transmisiile automate, o schimbare brusca, mai degraba decat una neobservata, ar putea fi cauzata de cateva lucruri. Luati-l intr-un profesionist pentru a diagnostica.

Martori aprinsi in bord

“SERVICE ENGINE SOON.” Acest semn pe tabloul de bord ar putea insemna tot felul de lucruri si cu siguranta nu ar trebui sa fie ignorat. Exista senzori plasati in motorul masinii, care poate ridica cele mai mici probleme. Chiar si cand masina are o problema cu sistemul de transmisie poate aparea acest semn in bord. Nu amanati atunci cand vedeti asta, pentru ca masina trebuie sa fie inspectata cat mai curand posibil.

0 Shares
You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste