Sfaturi pentru utilizarea in siguranta a motocultorului

Sfaturi pentru utilizarea in siguranta a motocultorului

0 Shares
0
0
0

Motocultorul este utilajul preferat al agricultorilor. Acesta este ideal pentru a forma acele canale necesare semintelor. Acest utilaj poate fi folosit si pentru plantare, dar si in diferite alte scopuri datorita accesoriilor care ii pot fi atasate.

Un motocultor este potrivit pentru a lucra suprafete intinse de teren, si poate marunti solul la o adancime mai mare in comparatie cu o motosapa. In plus, motosape este potrivita pentru a fi utilizata pe suprafete de teren cu soluri usoare, in timp ce motocultorul poate fi folosit chiar daca solul este tare, pietros sau moale.

Unui motocultor ii pot fi atasate diferite accesorii, iar pentru a mentiona cateva amintim: remorca pentru motocultor, bara de cosire, freza de pamant, presa de balotat, plug de arat, plug de bilonat, sapa pentru cartofi, lama de zapada, plug reversibil, semanatoare, rocator pentru crengi, grebla pentru fan, iar exemplele pot continua.

Ingrijirea corespunzatoare a unui motocultor

Fara doar si poate, la fel ca in cazul oricarui alt utilaj (precum motosapa de exemplu), motocultorul are nevoie sa fie ingrijit exemplar, pentru a functiona perfect, o perioada indelungata de timp. Din acest motiv este indicat ca persoana care detine si utilizeaza motocultorul, sa verifice periodic filtrul de aer si ambreiajul utilajului.

Este de-asemenea la fel de important ca utilizatorul motocultorului sa se asigure ca foloseste doar uleiul potrvit pentru motocultor. Acesta este mentionat de catre producator, in manual de utilizare al motocultorului. Periodic este necesar ca ambreiajul sa fie reglat astfel incat sa asigure un cuplu maxim.

Utilizarea motocultorului

Datorita numarului mare de accesorii care ii pot fi atasate motocultorului dupa cum ati putut vedea mai sus in articol, acesta poate fi utilizat in foarte multe scopuri.

Este foarte important ca persoana care utilizeaza un astfel de utilaj, sa aiba pregatirea necesara in acest sens, pentru a se asigura ca evita orice situatie periculoasa. De-asemenea, persoana care foloseste un motocultor, trebuie sa fie din punct de vedere fizic apta.

Cel care va utiliza acest utilaj, trebuie sa se familiarizeze cu comenzile de lucru ale utilajului, si trebuie sa fie capabil ca in situatii de urgenta sa opreasca utilajul. Chiar daca poate pare un lucru neimportant, utilizatorul ar fi indicat sa aiba mereu la indemana o trusa medicala de prim ajutor atunci cand foloseste utilajul, pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla in timpul lucrului.

Un alt sfat foarte important in ceea ce priveste utilizatorul, este acela de a nu folosi motocultorul in preajma copiilor, si de a nu le permite acestora accesul la utilaj.

Persoana care va folosi motocultorul va trebui sa poarte in permanenta echipament de protectie alcatuit din incaltaminte adecvata, manusi, protectie pentru urechi si ochelari de protectie.

In ceea ce priveste hainele utilizatorului, acestea nu ar trebui sa fie largi, dat fiind faptul ca intr-o clipa de neatentie se pot prinde in partile miscatoare ale utilajului. De-asemenea, nici purtarea de pantaloni scurti sau incaltaminte care nu acopera piciorul nu este recomandata pentru ca pot duce la accidente grave.

Acestea fiind spuse, motocultorul este mai potrivit decat motosapa, dar trebuie sa va asigurati ca stiti sa il folositi corect. Alegeti un motocultor Rabota K7 75q care este ideal pentru suprafete mai mari de 8000 de metri patrati. Utilajul este echipat cu motor pe benzina euro 5, si are 7CP.

Alaturi de motocultor, mai puteti alege de la Rabota si diferite alte accesorii precum cele enumerate mai sus in articol (remorca, plug, prasitoare, etc.). Folosind un astfel de utilaj, veti putea sa va lucrati terenul fara probleme, cu minim de efort depus. Intretinerea utilajului este foarte simpla chiar si pentru incepatori.

0 Shares
You May Also Like