Polistiren expandat sau polistiren extrudat?

0 Shares
0
0
0

Poliester expandat sau poliester extrudat

In renovarea locuintelor se folosesc tot felul de materiale de constructii. Unii cumpara materiale de calitate, altii insa pun mai mare accent cand vine vorba de pretul mai mic. Daca vrei sa construiesti la un nivel calitativ ridicat, trebuie sa folosesti cele mai bune materiale.

Daca esti in cautare de polistiren, de exemplu, site-ul Adrenco.ro iti ofera posibilitatea sa cumperi online. Intra aici pentru a vedea preturile si produsele disponibile.

[adsenseyu1]

Adrenco este un magazin care isi respecta clientii, fapt pentru care ofera cele mai bune produse, la cele mai bune preturi. Intra aici si vezi toate detaliile care te intereseaza. De ce sa mergi prin magazine si sa pierzi timpul, cand poti comanda totul din fata calculatorului exact atunci cand iti doresti.

Cand vine vorba de cumpararea polistirenului ai doua mari tipuri de polistiren, si anume expandat si extrudat. Acestea sunt diferite si sunt folosite in situatii diferite.

Pentru inceput, vom vorbi despre polistiren expandat. Acest tip de polistiren este folosit atunci cand este izolata fatada unei cladiri. Acest tip de polistiren este permeabil la vapori. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca apa care se aduna poate iesi apoi in atmofera, ceea ce inseamna ca nu exista un risc mare de aparitie a condensului.

Un alt mare avantaj al polistirenului expandat consta in faptul ca are o mare stabilitate termica, astfel incat acesta nu-si modifica forma atunci cand temperaturile de afara sunt prea mari sau prea mici. De asemenea, polistirenull expandat nu absoarbe vaporii de apa din atmosfera, iar conductabilitatea termica nu se schimba.

Polistirenul expandat are si dezavantaje, printre care amintim faptul ca nu este foarte rezistent la socuri.
Polistirenul expandat este cel mai cautat, iar acest lucru nu ne mira la cate proprietati are.

[adsenseyu1]

Daca e sa ne referim la polistirenul extrudat, acesta este mai putin cautat decat precedentul si este folosit de obicei cand constructorii au de izolat terase, acoperisuri, pardoseli, socluri, fundatii sau pereti care se afla la subsol.

In general, acest tip de polistiren nu este folosit pentru izolatiile exterioare, deoarece nu permite peretelui sa respire asa cum ar trebui sa fie. Din acest motiv, poate aparea cu usurinta igrasia. Nu este indicat un astfel de polistiren la exterior si datorita faptului ca acesta se poate deteriora la temperaturi extreme.

Trebuie sa stii ca alegerea polistirenului necesita atentie. Cand vrei sa cumperi polistiren, de orice fel, ia in calcul urmatoarele:

Dimensiunea de care ai nevoie. Nu uita ca grosimea polistirenului poate fi diferita. Unii au nevoie de un polistiren mai gros, altii de un polistiren mai subtire, in functie de incaperea sau cladirea pe care vrei sa o izolezi.

Scopul. Trebuie sa stii in mod clar ce anume vrei sa izolezi, pentru ca asa cum ai vazut, conteaza foarte mult daca izolezi la exterior sau daca izolezi la interior. In functie de acest aspect alegi daca sa cumperi polistiren expandat sau extrudat.

Cantitatea. Inainte de a cumpara polistirenulde care ai nevoie, masoara bine suprafata astfel incat sa cumperi cat mai exact cantitatea necesara suprafetei pe care doresti sa o izolezi.

Pretul. Pretul conteaza, in ideea ca nu trebuie sa te zgarcesti si sa cumperi cel mai ieftin polistiren, ci pe cel mai bun.

Fa alegerile potrivite cand vine vorba de a renova sau de a construi.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste