Lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand cautati un scaun de birou

0 Shares
0
0
0

Scaunele de birou fac parte din decorurile oricarui office si atat de multi oameni incearca sa se asigure ca arata bine, fara sa va faceti griji cu privire la influentele asupra sanatatii pe care le va avea scaunul asupra persoanei care o foloseste. Designul sau ergonomia scaunului trebuie luate in considerare mai presus de orice.

Suport lombar

Un scaun de birou bun va avea suport pentru spatele inferior. Unele dintre cele mai bune scaune vor avea chiar si un suport lombar reglabil, care permite utilizatorului sa se potriveasca scaunului la spatele lor inferior. Acest lucru este important pentru a preveni durerea de spate, care se poate agrava si deveni sciatic.

Reglabilitate

Aproape toate scaunele de birou au o reglare a inaltimii si a bratului; cu toate acestea, nu sunt cele mai importante ajustari pe care trebuie sa le cautati atunci cand cumparati scaune birou. Cele mai bune scaune de birou au cel putin cinci ajustari, unele avand pana la 14 ajustari diferite.

Caracteristicile importante care trebuiesc reglabile includ suportul lombar, latimea bratului si inaltimea, latimea si inaltimea spatarului scaunului, unghiul scaunului si a spatarului si controlul tensiunii. Multe dintre suporturi sunt controlate prin cadran, in timp ce cateva sunt controlate cu ajutorul unei pompe de buzunar, asemanatoare cu o pompa cu maneta pentru tensiunea arteriala.

Baza rotilor

Aproape toate scaunele de birou au o roata; cu toate acestea, daca biroul este covorat, ar putea fi necesar sa obtineti un scaun cu roti special realizate pentru covor. Rulare este importanta pentru a preveni blocarea rotilor la atingerea cu solul.

Baza pivotanta

Toate scaunele de birou trebuie sa se roteasca liber pentru a permite accesul facil la diferitele parti ale biroului. Daca scaunul nu se invarte liber, oboseala bratului poate rezulta din extinderea excesiva pentru a ajunge la diferite obiecte.

Fabricarea

Materialul trebuie sa fie respirabil pentru a mentine scaunul cald si inconfortabil dupa orele de sedere in el. in plus, ar trebui sa aiba burete suficient pentru a sustine persoana care sta in el fara sa simta baza scaunului prin perna.

De ce este un scaun bun important?

Exista multe avantaje pentru a avea un scaun de birou bun. Un scaun de birou bun, de sprijin, impiedica oboseala si disconfortul care pot veni de la asezarea in acelasi scaun plicitisitor timp de ore intregi.

Studiile au aratat ca angajatii confortabil sunt mai productivi si contribuie la un mediu de lucru mai pozitiv decat angajatii care stau incomod. in cele din urma, avand scaunul de birou corect si confortabil, reduce numarul de pauze pe care angajatul va trebui sa le ia pentru ca nu se simte intocmai confortabil.

Concluzie

Gasirea scaunului potrivit care este confortabil si care mentine spinarea vatamata. Este importanta comoditatea pentru a fi fericiti, sanatosi si productivi ca si angajati, care nu sunt sufera de leziuni la spate.
Asigurati-va ca scaunele din birou isi fac partea pentru a spori productivitatea, angajantii incercand diferite tipuri de scaune inainte de a le cumpara.

0 Shares
You May Also Like