La ce se foloseste o punga de sterilizare?

La ce se foloseste o punga de sterilizare?

0 Shares
0
0
0

Indispensabile intr-un mediu steril, punga de sterilizare este fabricata conform standardelor specifice. Utilizarea acestor pungi de sterilizare trebuie sa respecte, de asemenea, un protocol, in special pentru a-si pastra sterilitatea.

Acest articol detaliaza ceea ce se numeste o punga de sterilizare. De asemenea, vei sti in ce cazuri sa o utilizezi si care sunt consecintele utilizarii necorespunzatoare.

Ce este o punga de sterilizare?

Ambalaje etans si igienizate, pungile de sterilizare sunt esentiale pentru ambalarea instrumentelor decontaminate. Acestea sunt utilizate in general in medii medicale si spitalicesti, precum si in toate locatiile curate in care totul trebuie sa indeplineasca standarde de sterilitate foarte specifice, cum sunt si saloanele de infrumusetare.

Concret, punga de sterilizare serveste la formarea unei bariere impotriva microorganismelor si a oricarei alte contaminari externe. Plicul este de unica folosinta, spre deosebire de ambalajele rigide sterile.

Exista mai multe dimensiuni, forme si tipuri de pungi de sterilizare, deoarece exista diferite utilizari posibile. Alegerea ambalajului depinde apoi de metoda de decontaminare care va fi utilizata, precum si de durata de valabilitate prevazuta pentru materialul conditionat:

  • Pungile de sterilizare cu o parte din plastic si una din hartie sunt potrivite pentru sterilizarea cu gaz sau cu abur.
  • Pungile de plastic groase sunt potrivite pentru decontaminarea caldurii uscate.
  • Pungile de calcat si modelele sigilate termic sunt ideale pentru depozitarea pe termen lung (maxim 3 luni).

Unde poti gasi pungi de sterilizare?

Eficacitatea pungii de sterilizare depinde in mod evident de calitatea acesteia si, pentru aceasta, ar trebui obtinuta numai de la distribuitori, respectand toate standardele privind sterilizarea si ultra-curatenia.

In mediul online exista distribuitori care ofera in mod evident pungi de sterilizare, dar distribuitorii seriosi care respecta toate standardele de ultracuratenie sunt mai rari. Ai nevoie de mai multe informatii despre curatenia ultra? Alege aceste pungi sterilizare autosigilante SteriT.

Care sunt riscurile in cazul utilizarii necorespunzatoare a pungii de sterilizare?

Contaminarea materialului ambalat este, in mod evident, principalul risc daca punga de sterilizare nu este utilizata corect sau nu este adecvata pentru metoda de decontaminare utilizata. Aceasta contaminare are intotdeauna consecinte mai mult sau mai putin dezastruoase, indiferent de mediu. Sa vorbim, de exemplu, despre mediul medical, care este foarte sensibil.

Infectiile nosocomiale reprezinta principalul risc al utilizarii necorespunzatoare a pungii de sterilizare deoarece pacientii le contracta in principal din materialul care este un cuib pentru microorganisme. Si in Romania, 5-10% dintre pacientii spitalizati contracta acest tip de infectie.

Sterilizarea slaba si conditionarea deficitara a echipamentului pot duce, de asemenea, la contaminarea bacteriana, infectii ale tractului urinar, infectii pneumologice, hepatita, meningita si alte consecinte mai mult sau mai putin grave.

Utilizarea pungii de sterilizare este esentiala in mediile in care instrumentele sterilizate trebuie ambalate in conformitate cu protocoale specifice ultracurate. Alegerea pungii de sterilizare depinde apoi de utilizarea intentionata si de protocolul obligatoriu, care variaza in functie de mediu si de cerintele lor specifice. Conform standardelor specifice, pungile de sterilizare trebuie cumparate numai de la dealeri autorizati si specialisti in produse de acest fel.

0 Shares
You May Also Like