Care este nivelul preturilor de rent a car in decursul unui an de zile

Care este nivelul preturilor de rent a car in decursul unui an de zile?

0 Shares
0
0
0

Piata de rent a car este extrem de volatila. Domeniul de inchirieri auto detine una dintre cele mai mari fluctuatii din sistemul economic din Romania. Ea depinde de intoarcerea romanilor in tara, de concedii si este in stransa legatura cu sectorul turistic. Astfel, serviciul de inchirieri masini devine destul de instabil din punct de vedere al tarifelor pe un an de zile.

In Romania, 45% dintre clientii de rent a car sunt concentrati pe perioada lunilor: Decembrie, Iulie si August. Pentru ca in aceasta perioada, avem cea mai mare grupare de clienti, pretul va creste semnificativ. Cu cat va creste tariful de rent a car in aceste perioade, vom afla imediat in randurile urmatoare…

Sectorul de inchirieri auto este unul dintre cele mai sensibile domenii de activitate, atunci cand facem referire la tarifele pe un de zile. Preturile de rent a car sunt in stransa legatura cu cererea pentru autovehiculele inchiriate. In acest articol, vom dezbate tarifele de inchirieri auto pe parcursul unui an de zile. Veti vedea cu cat cresc acestea de la o luna la alta. Aflati cu aceasta ocazie, cand sunt cele mai ridicate preturi si cand este cel mai convenabil sa inchiriati un autovehuicul.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului…

Tarifele de inchirieri auto pe parcursul unui an de zile

Serviciile de inchirieri auto sunt impartite in doua perioade. Unul dintre cicluri contine 6 luni dintr-un an de zile. Acestea sunt: Decembrie, Ianuarie, Mai, Iunie, Iulie si August. Aceste luni sunt impartite in doua categorii. Una dintre ele, contine cele mai scumpe luni din intregul an. Acestea sunt: Decembrie, Iunie, Iulie si August. Vom vedea in randurile care urmeaza, ce preturi sunt pe fiecare luna in parte si care este diferenta de la o luna la alta.

Incepem inainte de toate prin a va prezenta lunile, cu cele mai mici preturi…

Lunile Februarie, Septembrie si Octombrie au cele mai mici tarife in domeniul de inchirieri auto

Aceste 3 luni sunt cele mai bune pentru un client, atunci cand doreste sa inchirieze un autovehicul ieftin. Pentru a intelege mai bine cu cat vor creste preturile de rent de la o luna la alta, vom lua ca exemplu masina Dacia Logan. In orasele Bucuresti si Otopeni serviciile de inchirieri auto, au tariful mediu pentru aceasta masina de 18 euro pe zi.

Referitor la aceste 3 luni, Februarie este considerat cea mai ieftina dintre toate. Aici, pretul mediu pentru acelasi autovehicul poate cobora si la 16 euro pe ziua de rent.

De ce sunt aceste luni cele mai ieftine din piata de rent a car?

Luna Feburarie incepe dupa o perioada in care turismul si domeniul de rent a car au functionat la capacitate maxima. Aceeasi situatie se intampla si cu lunile Septembrie si Octombrie. Aceste luni vin dupa o perioada in care piata de inchirieri auto a fost depasita din punct de vedere al ofertei. In randurile de mai sus, am mentionat ca serviciul de rent a car depinde foarte mult de turism si de venirea romanilor in tara.

Deoarece in aceste luni, tursimul este la pamant, iar toti romanii se intorc la munca in strainatate,… Va duce catre o scadere a cererii pe piata de rent a car. O data ce cererea pentru acest serviciu va scade, tariful de rent va avea acelasi traseu.

Luand exemplul anterior, avem luna Februarie cu cel mai mic tarif – 16 euro pe ziua de rent. Aceasta va fi urmata de Septembrie si Octombrie cu 18 euro pe zi. Tarifele vor fi aplicate in continuare asupra masinii Dacia Logan.

Martie, Aprilie si Noiembrie sunt lunile cu tarife medii

In aceste luni, piata de rent a car se stabilizeaza. Ce inseamna acest fenomen?

Cererea se apropie de oferta in aceste 3 luni. Tarifele de inchiriere se apropie de un nivel optim, iar numarul clientilor de rent a car incepe sa creasca. Pentru Dacia Logan, pachetele de rent a car din orasele Bucuresti si Otopeni incep sa se ridice treptat. In aceasta perioada, luna Martie are cele mai mici tarife. In aceasta luna, acelasi Dacia Logan se poate inchiria cu 20 de euro pe zi.

In lunile Aprilie si Noiembrie, tariful de inchirieri auto pentru acelasi automobil va urca la 22 de euro.

De ce sunt preturile de rent a car mai ridicate in lunile Aprilie si Noiembrie?

De foarte multe ori se intampla ca Pastele Ortodox sau Catolic sa pice in luna Aprilie. Acesta este principalul motiv, pentru care se creste tariful de rent a car. In luna Noiembrie, sunt foarte multi oameni care isi fac concediul. De asemeni, din toata aceasta perioada luna Martie are cele mai mici tarife.

Lunile cu cele mai mari tarife de rent a car, pe parcursul unui an de zile

Incercam in acest articol sa prezentam tarifele de inchirieri auto intr-o ordine ascendenta. Dupa cum ati vazut, cea mai ieftina luna este Februarie, cu 16 euro, urmata de Septembrie si Octombrie cu 18 euro. Imediat dupa sunt tarifele medii de inchirieri auto, unde luna Martie se prezinta cu 20 de euro. Aceasta va fi urmata de lunile Aprilie si Noiembrie cu 22 de euro. Toate aceste luni sunt raportate la tarifele de inchirieri la masina Dacia Logan. Am ales acest autovehicul, pentru ca este cea mai inchiriata de pe teritoriul Romaniei. Dar, revenind la subiect…

Tariful de rent a car va creste in lunile Mai si Ianuarie

Aceste doua luni nu se inregistreaza cele mai mari tarife de inchirieri auto. Dar, totusi, fata ceea ce am mentionat noi anterior, este raportata o crestere semnificativa. Lunile Mai si Ianuarie fac parte din perioada sezoniera de inchirieri auto. Referitor la autovehiculul Dacia Logan, tariful mediu de inchiriere este de 24 de euro. Nu va asteptati sa gasiti aceste preturi la orice companie de rent a car. Fiecare firma are posibilitatea de a-si pune propriile sale tarife. Cu toate acestea, in localitatile Bucuresti si Otopeni ( cel putin ), aceasta suma reprezinta nivelul mediu de inchiriere.

Nivelul de preturi pentru lunile Decembrie, Iunie, Iulie si August – cele mai mari tarife de rent a car

In aceste 4 luni sunt inregistrate cele mai mari tarife de rent a car din Romania. Acest fenomen apare, datorita faptului ca in 3 dintre aceste 4 luni apare cel mai mare numar de turisti din tot anul. Pe piata de rent a car, 45% dintre clienti folosesc serviciile de inchirieri auto in lunile Decembrie, Iunie si August. In aceste perioade ale anului se inregistreaza si cel mai mare flux de straini din tot anul.

Aici, cerere este aprope de doua ori mai mica decat oferta de rent a car. In lunile Decembrie, Iulie si August sunt doua masini disponibile la 4 clienti. Deci, dupa cum vedeti si dumneavoastra, doi clienti din patru nu vor putea inchiria un autovehicul.

Tarifele medii pentru inchirierea de autovehicule in aceste luni sunt urmatoarele ( ele vor fi exprimate tot pe baza exemplului anterior ):

  • Lunile Decembrie si Iunie vor avea tariful de 26 de euro pe ziua de rent
  • Luna Iulie va avea pretul mediu de 28 de euro pe zi
  • August este cea mai scumpa dintre toate lunile si are tariful de 30 de euro pe zi

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cum sunt tarifele de rent a car pe parcursul unui an de zile. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

0 Shares
You May Also Like