Inchirierea unei masini – pret si asigurare

Inchirierea unei masini – pret si asigurare

0 Shares
0
0
0

Calatoriile cu ajutorul unui automobil te pot duce in locuri in care ti-ar fi foarte greu sa ajungi apeland la transportul public, de exemplu. Cauti un rent a car excelent din Timis? Novum Timisoara este alegerea ideala.

Daca inchiriezi o masina vei avea o flexibilitate mult mai mare in deplasare, te vei putea deplasa acolo unde doresti si exact atunci cand doresti si de cele mai multe ori (ai putea fi surprins), te va costa chiar mai putin decat daca ai folosi transportul in comun, ca sa nu mai vorbim de firmele de Taxi.

Dezavantajul inchirierii unei masini este ca in unele locuri de pe glob, conditiile de trafic pot varia extrem de mult, nu cunosti traseele, poti pierde foarte mult timp incercand sa gasesti o anumita locatie, etc.

De exemplu, in unele zone din China, este chiar recomandat sa nu incerci sa conduci tu, ci sa-ti angajezi un sofer (este destul de ieftin). La fel, in multe tari unde salariile sunt foarte mici, este foarte avantajos sa iti inchiriezi masina direct cu sofer, pentru ca oricum vei plati foarte putin pe inchiriere.

Un alt MARE dezavantaj, este faptul ca in cateva zone, statele nu obliga firmele de rent a car sa nu-si afiseze logo-urile pe masinile de care dispun, iar in acest caz vei umbla “tantos” pe o masina cu insemnele firmei respective. Acest lucru nu va face decat sa atraga hotii care tintesc in mod special turistii straini.

Acestia vor stii ca in masina respectiva se afla un cetatean strain, mai ales pentru faptul ca in acele zone majoritatea cetatenilor nu-si permit sa inchirieze masini. Daca vor reusi sa-ti fure ceva uitat prin masina, va fi foarte greu sa-i prinzi, chiar presupunand ca iti vei face timp sa te duci la politie, sa reclami, etc.

Preturile.

Preturile vehiculate de majoritatea firmelor de rent a car sunt calculate strict pe numarul de zile in care vei inchiria efectiv masina. In general, cu cat mai multe zile vei alege in pachetul de inchiriere, cu atat mai putin vei plati pe zi. Masinile sunt clasificate potrivit unei clase anume (in general de la mici la mari), dar pot fi si clase de lux sau speciale, fiecare cu pretul sau.

Bineinteles ca nu te poti astepta sa inchiriezi o limuzina de lux, la acelasi pret cu un autoturism comun, care costa nou sub 10.000 de dolari. In momentul in care inchiriezi o masina, trebuie sa alegi clasa acesteia.

Ti se vor arata anumite tipare (exemple) cu o anumita masina/masini din clasa respectiva, nefiind neaparat necesar sa iti fie inchiriat exact acel model sau marca de masina. Trebuie sa stii ca in mod normal, majoritatea firmelor de rent a car te vor “ierta” daca vei intarzia cu o ora sau doua, la returnarea masinii.

Acest lucru se intampla si pentru faptul ca se ia in considerare (ca o marja de eroare) posibila aglomeratie din trafic, trasee blocate de anumite accidente sau reparatii majore, etc. Daca vei intarzia mai mult in schimb, vei fi taxat suplimentar.

0 Shares
You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste