Ghidul complet pentru a începe să-ți promovezi afacerea cu Facebook Ads

0 Shares
0
0
0

Iată pașii necesari pentru a configura campanii facebook ads :

Pasul 1: Stabiliți câteva obiective pentru anunțurile dumneavoastră Facebook

Înainte de a intra și a crea reclame, este important să vă gândiți mai întâi de ce faceți publicitate și ce intenționați să obțineți. Stabilindu-vă câteva obiective înainte de a transmite live cu reclame, aveți, de asemenea, ceva cu care să vă măsurați succesul.

De exemplu, dacă doriți să creșteți descărcările aplicației dumneavoastră mobile prin intermediul Facebook Ads, puteți seta un obiectiv de 100 de descărcări în prima lună. Acest lucru vă va ajuta și atunci când vine vorba de alegerea obiectivului corect pentru campania dumneavoastră Facebook Ads

Pasul 2. Folosiți Facebook Ads Manager

Toate campaniile publicitare Facebook se derulează prin instrumentul Facebook Ads Manager, pe care îl puteți făcând clic pe „Gestionare anunțuri” din meniul derulant din contul de Facebook.

După ce ați intrat în Managerul de anunțuri, puteți viziona opțiunile din meniul din partea stângă a paginii. Pentru a începe cu primul dumneavoastră anunț, faceți clic pe butonul verde din colțul din dreapta sus al paginii.

Pasul 3. Alege-ți obiectivul

După ce faceți clic pentru a crea un anunț Facebook, veți accesa o pagină unde alegeți obiectivul pentru campania dumneavoastră Există 15 opțiuni pentru ceea ce ați putea dori să obțineți.

Cu Facebook, aveți multe moduri diferite de abordare a unei campanii publicitare. Aceste moduri se pot încadra, de obicei, în trei categorii de beneficii:

  • Conștientizarea

Obiective care generează interes pentru produsul sau serviciul dumneavoastră: de exemplu promovarea unei pagini sau a unei mărci

  • Considerare

Obiective care îi determină pe oameni să înceapă să se gândească la afacerea dumneavoastră și să caute mai multe informații despre aceasta: de exemplu: trimiteți persoanele către o destinație din afara

  • Conversie

Obiective care încurajează persoanele interesate de afacerea dumneavoastră să cumpere sau să utilizeze produsul sau serviciul dumneavoastră: de exemplu: promovați un produs sau un catalog

După ce ați selectat obiectivul dumneavoastră de marketing, vi se va cere să numiți campania dumneavoastră.

Pasul 4: Definiți publicul și bugetul

Personalizarea publicului țintă

Acest pas este extrem de crucial pentru succesul campaniilor dumneavoastră Facebook Ads. Publicul pentru anunțul dumneavoastră poate fi personalizat pe baza următoarelor date demografice:

  • Locația, începând cu o țară, stat, oraș, cod poștal sau adresă și perfecționare și mai departe cu o rază de km
  • Vârstă
  • Sex
  • Limbă
  • Interese – Facebook analizează interesele, activitatea, paginile care le plac  oamenilor și subiectele strâns legate de o persoană
  • Comportamente – Lucruri precum comportamentul și intenția de cumpărare, precum și utilizarea dispozitivului
  • Conexiuni

În plus, cu setarea conexiuni, puteți alege direcționarea avansată, care vă permite să includeți sau să excludeți persoane care sunt conectate la anumite pagini, aplicații sau evenimente.

Setarea bugetului

După ce ați selectat publicul țintă, trebuie să alegeți cât de mult doriți să cheltuiți pe anunț. Când setați un buget, este important să rețineți că această cifră reprezintă suma maximă de bani pe care doriți să o cheltuiți. Puteți seta, de asemenea, bugetul pe zi sau pe o perioadă mai lungă.

Pasul 5: Creați anunțul

Aici este partea distractivă! Acum este timpul să alegeți imaginile (sau videoclipurile), titlul, textul și locul în care anunțul dumneavoastră va fi afișat pe Facebook. Pentru text, primiți 90 de caractere pentru a transmite un mesaj rapid care va apărea deasupra imaginii (imaginilor) sau videoclipului dumneavoastră

Pasul 6: alegeți destinațiile de plasare a anunțurilor

Amplasarea anunțurilor definește locul în care este afișat anunțul dumneavoastră ,iar cu Facebook Ads, puteți alege în ce locații va apărea anunțul dumneavoastră Pot apărea anunțuri pe mobil în news feed-ul de pe Facebook, în fluxul de știri pentru desktop și în coloana din dreapta. De asemenea, puteți crea anunțuri pentru a apărea pe Instagram.

Pasul 7: Plasați comanda

Acum, anunțul dumneavoastră este gata de publicare. Pentru a trimite anunțul faceți clic pe butonul „Plasați comanda” din colțul din dreapta jos al paginii. După ce anunțul este trimis, acesta va fi revizuit de Facebook înainte de a fi publicat (veți primi un e-mail de confirmare de la Facebook odată ce anunțul este difuzat).

0 Shares
You May Also Like