Despre frumusetea unghiilor noastre

Despre frumusetea unghiilor noastre

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim, nimeni nu se naste cu unghii perfecte,  iar acel aspect sanatos la care ravnim cu totii fiind realizabil doar prin atentie si ingrijire specifica , potrivita tipului de unghii pe care fiecare dintre noi il are.

Daca esti o femeie pasionata de manichiura, si ai grija de aspectul unghiilor tale in mod regulatacestea  vor deveni mai rezistente si mai stralucitoare, vor fi mult mai ferite de exfoliere si rupturi.

Daca insa unghiile tale naturale sunt casante si iti este greu sa ai grija de ele fara ca ele sa se rupa sau exfolieze, poti apela oricand la o manichiura cu oja semipermanenta sau cu gel.

Printre avantajele purtarii de unghii cu gel se regaseste si ascunderea defectelor si imperfectiunilor unghiilor naturale sar si  posibilitatea de repara unghiile agatate, fragile, deteriorate, rupte sau foarte scurte. Acest tip de ingrijire al unghiilor ne impiedica si de la prostul obicei de roadere al unghiilor, al cuticulelor sau pielitelor ceea ce este inca un aspect benefic noua.

Tot ceea ce este necesar pentru o manichiura fie cu oja semi fie cu gel poti gasi in magazinele online sau in magazinele fizice de profil,  sub forma unor kit-uri, formate dintr-o lampa Uv Unghii si diverse accesorii, geluri, pile, pensule  si orice iti doresti, pentru orice fel de nivel de practica.

Iata o lista cu 3 avantaje si 3 dezavantaje ale utilizarii unghiilor false.

Avantaje:

1.    Rezistenta! Visul de a pastra modelele de unghii pictate,stampilate sau decorate in mod extraordinar, acum  poate deveni realitate, unghiile cu gel mentinandu-se in stare perfecta pentru cateva saptamani.
2.    Varietatea! Existand atatea optiuni de decorare a unghiilor incat nu te vei plictisi niciodata si vei gasi mereu un model care sa te atraga si pe care iti vei dori sa il realizezi, de ce nu, in mai multe culori si folosind diverse tehnici, pentru ca manichiura ta sa nu arate niciodata monotona.
3.    Lungimea! Poate ca job-ul sau pur si simplu modul de viata nu iti permite sa ai unghiile lungi sau sa ai intotdeauna o manichiura perfecta. Astfel, manichiura cu semipermanenta sau cu gel este o solutie perfecta pentru acele femei care din diferite motive (fragilitate, factori mecanici, stil de viata, job) nu isi pot pastra unghiile lungi.

Dezavantaje:

1.    Intretinerea! Indiferent de modelul de unghii cu gel sau oja ales, chiar daca acesta se poate mentine pana la o luna de zile, unghiile false trebuie  sa fie intretinute la aproximativ 2-3 saptamani. Din nefericire, unghiile cresc constant iar aspectul poate deveni extrem de inestetic daca dieferenta dintre unghia noua si cea cu cel este foarte mare sau prea evidenta.
2.    Pilirea!  Din pacate, unghiile false au si aspecte care dauneaza unghiilor naturale. Aici nu fac referire la mitul conform caruia acrilul, oja semipermanenta sau gelul ataca unghia naturala si o distruge si la realitatea in care unghia naturala este afectata pentru ca trebuie pilita pentru ca gelul/acrylul sau oja sa aiba aderenta.
3.    Pauza! Din cauza faptului ca patul unghiei este pilit si deteriorat derealizarea  acestei manichiuri cu gel, acryl sau semi, unghiile naturale pot arata pentru o perioada mai rau decat inainte de a va pune unghii false, fapt ce de multe ori determina fetele sa nu mai ia pauza de la aceste proceduri.

Asadar, pentru acele femei care nu au fost destul de norocoase incat sa fie inzestrate cu unghii perfecte, solutiile acestei probleme sunt in mod evident tratamentele pentru unghii si bineinteles, manichiura cu geluri, oje semi sau acryl.

0 Shares
You May Also Like