Cum se scade costul unei hale metalice?

Cum se scade costul unei hale metalice?

0 Shares
0
0
0

S-a observat in perioada care a trecut ca aproape toti cei care doresc hale metalice acorda o mai mare atentie pentru investitii si costuri. Din nefericire nu foarte multe persoane se uita si la continutul tehnic pe care il prezinta oferta, si majoritatea acroda atentie doar preturilor.

Pentru a economisi si a avea in acelasi timp si o hala foarte buna, primiti indicatii de la o firma de hale metalice din Cluj.
In primul rand pentru a putea scadea costurile trebuie sa stim care sunt acestea. Daca nu stim costurile reale si cantitatile de materiale necesare realizarii unui proiect atunci veti negocia pretul pentru un produs despre care nu stiti nimic si pe care practic nu il cunoasteti.

Sunt multi constructori care ofera garantii clientului si care sustin ca totul este inclus intr-un anume pret fara insa a defini ce anume inseamna acest “tot”. Tocmai din acest motiv va sfatuim sa definiti cat mai corect oferta pe care o cuprinde proiectul si ce anume se afla inclus in acesta.

[adsenseyu1]

Impreuna cu un consultant va recomandam sa stabiliti inca de la inceput ce pasi va avea constructia. Ulterior puteti realiza proiectul de arhitectura si puteti lansa cererea pe piata pentru a primi o oferta.

Fiecare constructor va trebui sa vina cu o varianta proprie pentru proiectarea structurii de rezistenta, dar desigur va trebui si sa tina linia cu arhitectura si sa va ofere o descriere cu amanunte pentru continutul tehnic in asa fel incat sa aveti posibilitatea de a compara ofertele analizand toate punctele de vedere.

Cei mai multi ofertanti vor incerca sa ascunda sau sa omita detalii cum ar fi densitatea spumei poliuretanice care va fi utilizata, grosimea tablei si panourilor, daca se utilizeaza sau nu elemente suplimentare pentru a etansa acoperisul si tinichigeria, modul in care va rezolva ruperea puntilor termice, daca va vopsi sau va grundui structura sablata, garantia pe care o va oferi constructiei si mai sunt nenumarate astfel de detalii care de foarte multe ori nu apar in oferte si care uneori vor fi omise chiar si atunci cand veti semna contractul.

[adsenseyu1]

Sunt foarte multe persoane care nu inteleg de ce se pune atata accent pentru ruperea puntilor termice dar noi va vom prezenta un calcul foarte simplu: daca sunt 20 de grade Celsius in hala si umiditatea relativa este de 65%, la diferenta de temperatura de 7 grade urmeaza sa apara si condensul si vor condensa in jur de 5 ml pe metru cub.

Daca dimensiunile halei sunt latime 15 m, lungime 30 de metr si inaltime 3,5 metri atunci veti avea un condens de7,8 litri care se vor afla in zonele de punti termice. Aceste calcule au fost facute cu aproximatie dar puteti intelege acum de ce acesta este un aspect ce nu ar trebui ignorat.

Indatorirea unui consultant este sa duca proiectul in acel stadiu in care ofertele similare sa poata fi comparate. Consultantul trebuie sa va arate si rapoarte explicite cu privire la eficienta energetica a constructiei. Dupa ce ati luat la cunostinta detaliile tehnice, se pot compara si costurile si veti putea sa decideti daca veti merge in directia celul mai mic pret sau veti fi mai atenti in ce investiti.

0 Shares
You May Also Like