In ultimii cinci ani , prezența unei holograme oficiale Nokia a fost un indiciu destul de solid ca bateria este una originala (si nu vreun fals din Orientul Indepartat). Cu toate acestea, Nokia comercializeaza de ceva vreme telefoane cu baterii fara holograma.
Dovezi exista destule dar atunci ne intrebam cum vom putea identifica daca aceste noi baterii oficiale sunt acumulatori Nokia originali sau falsuri?
[adsenseyu1]
De exemplu avem un Nokia Lumia 520 la care ii verificam bateria BL-5J. Si, intr-adevar se observa noul design adoptat de Nokia la toate tipurile de baterii, inclusiv la cele cu capacitate sporita. Toate bune dar, examinand bateria ne intrebam unde este holograma?
Caracteristica de securitate folosita de Nokia si despre care se facea atata zarva ? E posibil ca masurile de reducere a costurilor la fabricile firmei finlandeze sa fi ajuns la acel nivel la care sa nu poata sa se aprovizioneze si sa lipeasca hologramele de autentificare?
Verificam Lumia 620 si 710. Nu au holograme. Putem verifica si Asha 311, un telefon emblematic..a carui baterie..nu are holograma. De fapt, verificand si Nokia 808 PureView, care rulează cu Symbian ne dam seama ca nici acesta nu are.
Ne putem orienta spre modele mai vechi, la Nokia 700, aceeasi situatie. De fapt, ne putem intoarce pana la E6, care s-a fabricat de la inceputul anului 2011 pana la mijlocul anului 2012, pentru a gasi una dintre celebrele holograme 3D Nokia.
[adsenseyu1]
Cat de important este acest lucru?
Trebuie cu siguranța sa fie o masura de reducere a costurilor, poate doar cu cativa banuti pe telefon, dar este un pas periculos. O mare parte din gama Symbian, Asha si telefoanele Windows cu costuri reduse, au toate, baterii inlocuibile si, fara o modalitate de a ne da seama daca sunt originale sau nu, este destul de usor ca cineva sa isi ia o piesa de shimb de pe Amazon sau eBay la un pret incredibil si in plus sa se aleaga cu ceva fals, cu durata de viata extreme de scurta si potential exploziv.
De fapt, piesele contrafacute ce inca se vand pastreaza holograme (false),lucru care a luat o intorsatura ironica raportat la conceptul original al acestei caracteristici de securitate! Poate Nokia, pur și simplu, si-a dat seama ca hologramele false erau atat de bine realizate incat nu au mai mers pe aceasta idee?
Deci, cum identificam daca o un acumulator Nokia este original sau nu? Pagina proprie de ajutor Nokia (care, intamplator, afirma ca „Nokia ofera doua tipuri de baterii: Baterii cu holograma, si baterii fara holograma”) referitoare la aceasta tema nu este de foarte mare ajutor.
Mai util, este sa va uitati pe partea din spate a fiecarei baterii, unde o baterie originala are un numar de serie lung. Fiecare baterie are propria identitate sub aceasta forma, dar ceea ce este necesar aici este o pagina automata pe site-ul Nokia pe care: se verifica daca numarul de serie este valabil; se verifica daca se potrivește numarul cu model de baterie pe care o detii; se verifica daca aceasta cautare nu a fost efectuata de mai multe ori.
Ultima cerinta ar fi, legata de faptul ca o „copie” /un fals produs in masa ar lasa in urma zeci de mii de baterii toate cu acelasi „numar de serie” (probabil copiind un original Nokia) si acest lucru ar iesi la iveala atunci cand mai multe persoane ar introduce acelasi numar.
Acest criteriu atat de la indemana v-ar permite dvs sau proprietarului anterior al telefonului /bateriei sa fi facut un control legitim anterior.
Totusi exista si alte modalitati, cum ar fi un furnizor de incredere de acumulatori Nokia originali si anume, MagazinGSM.ro, convingeti-va accesand site-ul nostru.