Cauti un ceas si nu stii ce sa alegi ? Ceasurile automatice sunt foarte populare, unice, si elegante. Nu sunteti sigur ce este exact un ceas automatic ? Dupa cum sugereaza si numele, un ceas automatic este un ceas deosebit si usor de folosit , pentru ca acesta se trage „automat”, atunci cand purtat.
Arcul principal intr-un ceas automatic (de exemplu, un ceas care se pune “singur” in miscare ) este tensionat ca urmare a miscarii bratului purtatorului.
Un ceas care functioneaza datorita miscarii propriei tale maini? Poate suna putin confuz. Miscarile incheieturii mainii si ale corpului determina rotorul (atasat unui mecanism) sa pivoteze liber in centrul miscarii.
Rotorul se roteste inainte si inapoi intr-o miscare circulara la cea mai mica actiune determinata de incheietura mainii. Miscarile rotorului intorc apoi arcul motor. Arcul motor este un arc elicoidal plat, care asigura “alimentarea” ceasurilor automatice.
Dar cine le-a inventat?
Sistemul rotor pe baza caruia functioneaza ceasurile automatice de azi a fost dezvoltat si patentat de catre Rolex. Acesta a fost introdus pentru prima data la linia Oyster in jurul anului 1931. Seful departamenului tehnic Rolex, la acea vreme, Emile Borer este acreditat pentru inventarea sistemului rotor modern.
[adsenseyu1]
Cu toate ca Borer este acreditat pentru tehnologia actuala din spatele ceasului automatic, prima persoana care a “creat” un rotor a fost Abraham-Louis Perrelet (1729-1826). Perrelet a fost unul dintre cei mai mari ceasornicari elvetieni supranumit si „pasrintele ceasului automatic.”
El a introdus pentru prima data ideea in 1770, dar nu a functionat prea bine pentru ca ceasurile de buzunar ( foarte populare in acea perioada) nu se prea “miscau” in buzunarele oamenilor. Cu alte cuvinte, acest sistem initial cu rotor, nu se misca destul pentru a tensiona arcul motor in mod carespunzator.
Altor ceasornicari celebri le sunt atribuite imbunatatiri ale acestui sistem initial de asemenea. De fapt, multi ceasornicari celebri din secolul al 19-lea au imbunatatit sistemul, dar numai dupa primul razboi mondial, Rolex a reusit sa aduca acele imbunatatiri care sa transforme ceasurile automatice intr-un stil de ceasuri extreme de populare.
Dar totusi de ce ar trebui sa algem un ceas automatic?
Desi si-au pierdut din popularitate in timpul anilor 1970, ceasurile automatice au devenit din ce in ce mai populare pe la mijlocul anilor 1980, iar azi sunt in trend mai mult decat oricand. In ultimii 10 ani, ceasurile mecanice fine au revenit pe pietele mondiale. Automaticele au revenit, ca parte a contra-revolutiei mecanice.
[adsenseyu1]
Ceasurile automatice au doar nu numai ceva unic. Timpul si abilitatile implicate in crearea unui astfel de ceas sunt foarte apreciate, mai ales de catre colectionari.
Tehnologia din spatele unui ceas automatic este veche de sute de ani. Aceasta implica o multitudine de piese, dar inca indica précis timpul. Exista un element uman adanc implicat in aceste tipuri de ceasuri, cu totul diferit fata de toate celelalte si, intr-adevar, mecanismul de functionare al ceasului este asamblat manual.
O alta caracteristica si un motiv intemeiat de a cumpara un ceas automatic este capacitatea sa curata si naturala. Automaticele functioneaza doar pe baza de energie „curata”; nu există baterii ci doar de puterea incheieturii mainii tale pur si simplu.
Pentru un look clasic si elegant, va recomandam colectia de ceasuri automatice disponibile in magazinul nostru online Topceas.ro. Veti descoperi modele create cu ajutorul celei mai inalte tehnologii, dar care pastreaza designul mai clasic. Acest stil de ceasuri este potrivit pentru diverse ocazii, formale sau casual.
1 comment
Ceasurile automatice sunt cele mai bune, nu trebuie sa ii schimbi bateria, pentru ca nu are si are o precizie mult mai buna in indicarea orei.
Comments are closed.