Ce sunt suplimentele pentru circulatia la nivelul picioarelor?

Ce sunt suplimentele pentru circulatia la nivelul picioarelor?

0 Shares
0
0
0

Suplimentele pentru picioare si circulatia venoasa sunt formulate cu substante naturale biologic active care sustin functia normala a vaselor de sange.

Actiunea vasoprotectoare a acestor substante contribuie la contracararea factorilor de risc care ii determina pe multi oameni sa sufere de picioare umflate si grele, precum si de tulburari legate de o circulatie venoasa deficitara si de o sanatate suboptimala a vaselor de sange, cum ar fi varicele, insuficienta venoasa, staza venoasa, edemul, gleznele umflate, flebita, telangiectaziile si fragilitatea vasculara.

In acest articol, vom discuta principalele cauze si simptome ale tulburarilor de circulatie venoasa la nivelul picioarelor si modul in care suplimentarea anumitor substante, combinata cu o dieta sanatoasa si un stil de viata echilibrat, joaca un rol important in mentinerea sanatatii tesuturilor conjunctive si a raspunsului inflamator.

Senzatiile de durere si greutate la nivelul picioarelor sunt asociate cu diverse cauze legate de disfunctii specifice ale organismului: de la dificultatea de a sustine efortul fizic, oboseala, supraponderabilitate si obezitate, pana la fenomene inflamatorii, insuficienta sistemului limfatic care determina retentie de lichide si edeme, dar si dureri articulare, deformari ale membrelor inferioare si disfunctii cardiace asociate cu dificultati de pompare a sangelui.

In cele mai multe cazuri, insa, picioarele grele sunt rezultatul unor probleme de circulatie, in special de microcirculatie. Microcirculatia face parte din sistemul cardiovascular, fiind formata din vene si capilare, cele mai mici vase din sistemul circulator, care, spre deosebire de arterele care transporta sangele de la inima la tesuturi, transporta sangele “inapoi” de la organele periferice la inima.

Prin urmare, sangele trebuie sa contracareze forta de gravitatie, motiv pentru care tulburarile de microcirculatie duc adesea la boli care afecteaza membrele inferioare, care sunt, de asemenea, supuse la efortul de a sustine masa corporala. Suplimentele pentru picioare contin substante naturale care ajuta la asigurarea trofismului microcirculatiei si la buna sanatate a vaselor de sange, in special a venelor.

Suplimente pentru circulatia picioarelor: tesuturile conjunctive si procesele inflamatorii

Supliment alimentar Circuven Plus de la Marnys este un supliment pentru circulatia venoasa a picioarelor, sunt formulate cu substante care vizeaza fiziologic tulburarile care afecteaza venele si circulatia si compromit buna functionare a acestora, care este garantata nu doar de sanatatea cardiaca, ci si de starea optima a vaselor de sange si a tesuturilor conjunctive care le compun.

Daca aceasta stare nu este mentinuta, pot aparea stagnari, vene varicoase, tromboze si rupturi de vase, ceea ce face ca picioarele sa fie umflate si dureroase si contribuie la senzatia de greutate.

Venele sunt alcatuite in principal din tesut conjunctiv, care constituie stratul lor exterior, si din mai putine celule musculare netede decat arterele, ceea ce le face mai putin elastice si, prin urmare, mai putin rezistente la stresul hemodinamic. Doi factori principali sunt asociati cu slabirea venelor, care se numara printre principalele cauze ale afectiunilor picioarelor umflate si ale inflamatiei vasculare:

  • Cresterea permeabilitatii vasculare
  • Slabirea tesutului conjunctiv

Tesutul conjunctiv este un complex de proteine, in special colagenul, o substanta care confera rezistenta si elasticitate nu numai vaselor de sange, ci si altor structuri ale corpului, cum ar fi oasele, cartilajele si muschii.

Slabirea venelor este legata de o slabire a tesutului conjunctiv, ceea ce face ca venele sa fie fragile si vizibile, iesind la suprafata. Sanatatea tesuturilor conjunctive este deci asigurata de sinteza normala a colagenului, una dintre principalele tinte ale actiunii substantelor din suplimentele pentru circulatia picioarelor.

0 Shares
You May Also Like