Ce este si cum functioneaza optimizarea SEO ?

0 Shares
0
0
0

Ce este si cum functioneaza optimizarea SEO ?Optimizarea SEO reprezinta toate actiunile transpuse asupra unui site sau a unei pagini web, cu scopul de a promova aceea pagina, in diferite motoare de cautare.

Conceptul SEO, a luat fiinta la inceputul aniilor 1990. Odata cu inmultirea paginilor web a aparut si nevoia de SEO. De asemenea Optimizarea SEO, are ca scop marirea traficului calitativ al unei pagini web.

In ciuda faptului ca dateaza inca de la inceputul anilor 90, toata acesta practica este considerata o industrie relativ noua. Optimizarea SEO implica mai multe operatii efectuate, in scopul promovarii unui produs sau a unei afaceri. [adsenseyu1]

Aceasta optimizare se  realizeaza pe anumite cuvinte cheie sau pe anumite expresii, menite sa creasca traficul pe site si astfel afacerea sau produsul vor fi promovate. Spre exemplu cei care detin un site, sunt sfatuiti sa apeleze la o companie specializata in Optimizare SEO. Una dintre cele mai bune si cunoscute branduri, in acest domeniu, este www.danbradu.com.

Categorii de Optimizare SEO

In prezent, exista 2 categorii de optimizare: optimizarea interna ( on-site optimization ) si optimizarea externa ( off-site optimization ).

Optimizarea interna se realizeaza asupra structurii paginii, codului sursa, design-ului, dar si asupra continutului. Cei care realizeaza o astfel de optimizare interna, trebuie sa creeze o anumita relevanta intre cuvintele cheie si continutul paginii web. Pentru a realiza acest lucru, se modifica tagurile meta, structura de informatii a site-ului, imaginile care definesc site-ul, precum si cantitatea si calitatea link-urilor care deservesc site-ul.

De regula se utilizeaza diferite metode de resciere a unor link – uri, care sunt in conformitate cu motoarele de cautare. Acest procedeu poarte denumirea de SEO friendly. Rescrierea Url-urilor se face pentru ca ele sa fie mult mai usor de retinut de catre cei care le acceseaza. Trebuie subliniat faptul ca orice modificare SEO on site, implica modificarea codului sursa al paginii.

Optimizarea externa se poate realiza mult mai usor decat cea interna. Optimizare SEO externa inseamna obtinerea de back link-uri, de la alte site-uri, catre site-ul optimizat. Optimizarea SEO externa cuprinde mai multe etape.

O prima etapa in tot acest proces, o reprezinta inscrierea site-ului in directoare web. Odata inscris, urmeaza un proces de imbunatatire din punct de vedere calitativ. Mai pe scurt, realizarea de articole interesante pe blog sau pe site.

Imediat dupa publicarea acestor articole se recomanda publicarea link-urilor pe diferite retele de socializare. In acest sens ele pot fi vizualizate de catre un numar mai mare de oameni si astfel afacerea va deveni mult mai cunoscuta. Cei care doresc sa faca optimizare externa, dar si optimizare interna, pot apela cu incredere la  www.danbradu.com.

[adsenseyu1]

Cat dureaza si ce rezultate are un proces de Optimizare SEO

Datorita faptului ca motoarele de cautare isi updateaza destul de greu continutul, tot acest proces de Optimizare SEO, poate dura foarte mult, In unele cazuri chiar si peste 1 an. De asemenea un proces de Optimizare SEO, dureaza si datorita concurentei, deoarece si ei fac acelas lucru.

Procesul de optimizare ar putea sa dureze cateva luni, in cazul in care site-ul dumneavoastra se afla pe un segment unde concurenta nu este prea mare. Trebuie precizat faptul ca indexarea tuturor site-urilor se face periodic.

Cei de la www.danbradu.com sustin ca procesul de Optimizare SEO incepe odata cu constructia site-ului si nu se sfarseste niciodata, intotdeauana fiind loc de mai bine.


Alte stiri actuale :

1. Best Affiliate Marketing Techniques Exposed
2. Best Entertaining Sites
3. Modalitati de a genera trafic de pe Yahoo.com
4. Cele mai bune 5 tipuri de servicii SEO

0 Shares
You May Also Like