Care sunt compusii chimici ai PVC-ului?

0 Shares
0
0
0


Nu putem sa discutam despre reparatii termopane fara sa stim care sunt compusii acestor materiale. In ceea ce priveste termopanele recomandarile noastre sunt sa nu va apucati de facut reparatii singuri pentru ca exista sansele sa distrugeti definitiv profielele si sa fie nevoie sa le schimbati complet, si implicit veti cheltui mult mai mult decat in cazul in care apelati de la bun inceput la un specialist in reparatii acreditat.

Policlorura de vinil este o rasina sintetica ce se produce prin polimerizarea clorurei din vinil si este pe al doilea loc la nivel mondial in ceea ce priveste prdusele pentru masele plastice si in zona de consum a acestora.

PVC-ul este utilizat la foarte multe produse din industrie dar si pentru produse domestice, incepand de la haine si pana la draperiile de dus sau ferestrele. Acest material este un plastic usor, rigid, care in forma sa pura poate sa nu fie cel mai bun material. Cu toate acestea, el este atat de des utilizat pentru ca poate fi produs si in forme mult mai flexibile.

Clorura de vinil mai este cunoscuta si sub denumirea de clorietilena si se obtine cel mai des in urma reactiei dintre etilena si oxigen dar si clorura de hidrogen cu ajutorul unui catalizator de cupru.  Gazul care rezulta este toxic si procesul prin care acest material este produs se aplica prin proceduri speciale pentru protectie pentru a se evita inhalarea gazului.

Materialul este facut prin expunerea clorurii de vinil la mai multi compusi foarte reactivi, care sunt cunoscuti si pentru denumirea de initiatori sau radicali liberi. In actiunea acestor initiatori, legaturile duble din monomerii de clorura de vinil, sunt deschise si unul din rezultatele cele mai importante este ca legatura singurala se foloseste pentru a putea uni mii de astfel de monomeri de clorura de vinil pentru a forma unitatile repetitive de polimer denumite molecule largi.

Acest material a aparut pentru prima data in anul 1872 insa nu a fost inregistrata inventia pana in anul 1912 cand un alt chimist german a utilizat razele de soare pentru a putea initia polimerizarea clorurii de vinil. Toate aplicatiile comerciale din plastic sunt prima data limitate de rigiditatea extrema pe care toate acese materiale plastice existente o au.

Cu toate acestea in anul 1926, pe cand incerca sa dehidrogeneze PVC in solventi aflati in fierbere la temperaturi mari, pentru a se obtine un polimer nesaturat care ar fi putut sa faca legaturi intre cauciuc si metal, un chimist a produs ceea ce noi numim in prezent policlorura de vinil plastifiata. Faptul ca a fost descoperit acest materail extrem de flexibil si de inert a reprezentat un succes comercial urias pe care l-a avut polimerul.

Au fost realizate astfel primele sigilii care puteau sa absoarba socurile, materialele izolatar epentru fire electrice si mult mai multe produse. Una din  cele mai des intalnite aplicatii ale acestui material a fost in momentul in care s-a obtinut vinilita care era un fel de copolimer din colorura de vinil care a devenit un material standard pentru a produce discuri de inregistrare.

0 Shares
You May Also Like