Apple reactioneaza la problema “touch disease”

Apple reactioneaza la problema “touch disease”

0 Shares
0
0
0

Cu cateva luni dupa ce au fost raportate asa numitele probleme cu “touch disease” – boala touch-ului, cei de la Apple au inceput sa raspunda prin introducerea unui “program de reparatii”, exclusiv pentru modelul iPhone 6 Plus. Cauti cele mai bune reparatii iPhone din Romania? Intra pe ServiceGsm.ro.

Apple sustine ca problemele la nivelul display-ului apar numai dupa ce utilizatorii isi scapa accidental device-urile pe jos declansand, citam: “stress la nivelul device-ului”. Bineinteles ca utilizatorii nu sunt de acord cu parerea celor de la Apple, multi dintre acestia afirmand ca smartphone-ul a inceput sa prezinte astfel de probleme, fara ca ei sa le fi scapat pe jos, lovit, etc.

Aceasta problema a fost pusa in evidenta pentru prima data de catre site-ul de reparatii iFixit anul trecut, in luna August si a fost numita sugestiv “touch disease” sau boala touch-ului. Cum raul nu vine niciodata singur, imediat au urmat mii de plangeri pe forum-ul oficial Apple si pe forum-urile de specialitate, cu privire la aceste probleme.

Boala touch-ului aparea numai pe modelele iPhone 6 simplu si iPhone 6 Plus si se manifesta prin imposibilitatea de a mai accesa/apasa touch-screen-ul pe anumite zone ale display-ului.

De asemenea, o banda gri care clipea, putea fi observata in partea de sus a ecranului, de catre unii utilizatori. Pe masura ce problema se agrava, banda gri incepea sa ocupe din ce in ce mai mult din ecran, facandu-l practic nefolositor.

Asa cum am spus si mai sus, au fost sute si mii de plangeri pe forumul oficial al companiei din Cupertino, insa Apple a refuzat pana acum sa ia in considerare aceste plangeri, provocand frustrarea multor utilizatori si pe buna dreptate.

Exact in acelasi timp, cei de la iFixit au descoperit ca problema aparea din cauza unei lipituri proaste a unui chip, pe placa de baza si nicidecum din cauza lovirilor sau accidentelor, asa cum sugerau cei de la Apple. Refuzand sa faca declaratii in plus pentru o buna perioada de timp, compania Apple s-a decis in cele din urma sa raspunda utilizatorilor cu probleme, printr-un program oficial de reparatii.

Totusi, compania inca refuza sa recunoasca ca problemele apar din cauza unui design defectuos si continua sa sustina ca este pe undeva vina utilizatorilor. Apple a determinat ca unele modele de iPhone 6 pot fi predispuse la “flickering” – clipirea ecranului, dupa ce sunt scapate pe jos de mai multe ori pe o suprafata dura, asa cum ar fi betonul.

Cu toate astea, au inceput sa apara probleme si pe device-uri cumparate de cateva saptamani din magazin si care nu au fost lovite/scapate niciodata de catre proprietarii lor. La aceste informatii, Apple nu poate raspunde obiectiv.

Au preferat in schimb sa lanseze un program oficial de reparatii, exclusiv pentru utilizatorii de iPhone 6 Plus, lasand utilizatorii de iPhone 6 la voia intamplarii. Utilizatorii de iPhone 6 normal nu primesc discount-uri pentru reparatii in cadrul acestui program si in consecinta vor fi nevoiti sa plateasca sumele decise de Apple. Pentru proprietarii de iPhone 6 Plus, se face un discount de 149 de dolari.

0 Shares
You May Also Like