La ce ajuta uleiul de ricin?

La ce ajuta uleiul de ricin?

0 Shares
0
0
0

Uleiul de ricin este un ulei vegetal multifunctional, pe care oamenii il folosesc inca de acum cateva mii de ani. Uleiul de ricin se extrage din semintele plantei Rinicus Communis.

Aceste seminte cunoscute sub numele de ricin, contin o enzima toxica numita ricina. Cu toate acestea, procesul de incalzire pe care il sufera uleiul de ricin, dezactiveaza aceasta enzima toxica, permitand astfel utilizarea uleiului in siguranta.

Uleiul de ricin, trebuie mentionat faptul ca are are o serie de utilizari medicinale, industriale si farmaceutice. Se foloseste ulei de ricin in mod obisnuit ca aditiv in alimente, medicamente si produse de ingrijire a pielii, precum si ca lubrifiant industrial si componenta combustibil biodiesel.

In Egiptul antic (ca o curiozitate), se folosea ulei de ricin ars, pe post de combustibil in lampi, dar uleiul mai era folosit ca remediu natural pentru a trata afectiuni precum iritarea ochilor si chiar era dat femeilor insarcinate pentru a stimula travaliul

In zilele noastre se foloseste ulei de ricin in foarte multe scopuri, acesta fiind un tratament natural al mai multor afectiuni comune, cum ar fi constipatia de exemplu, dar si afectiunile pielii. Acest ulei de ricin este deseori utilizat in procesul de fabricare al produselor de infrumusetare.

Despre ulei de ricin si beneficii ale acestuia, vom discuta in continuare, deci merita neaparat sa cititi pana la final pentru ca veti obtine o multime de informatii foarte interesante.

  1. Este un laxativ puternic

Poate ca una dintre cele mai cunoscute utilizari medicinale pentru uleiul de ricin este ca un laxativ natural. Este clasificat ca un laxativ stimulant, ceea ce inseamna ca acesta poate creste miscarea muschilor care imping materialul prin intestine, ajutand la curatarea intestinelor. Laxativele stimulante actioneaza in mod rapid si sunt utilizate de obicei pentru a ameliora constipatia temporara.

In momentul in care este consumat pe cale orala, uleiul de ricin se va descompune in intestinul subtire, eliberand acid ricinoleic, care este principalul acid gras din uleiul de ricin. Acidul ricinoleic este apoi absorbit de intestin, stimuland un puternic efect laxativ.

De fapt, mai multe studii ne-au dovedit faptul ca ca uleiul de ricin este capabil de a ameliora constipatia. De exemplu, un studiu a constatat ca atunci cand persoanele in varsta au luat ulei de ricin, au prezentat simptome scazute de constipatie, incluzand mai putina tensionare in timpul defecatiei si senzatii mai mici raportate de miscari intestinale incomplete.

In timp ce uleiul de ricin este considerat a fi un produs sigur in doze mici, cantitatile mai mari (este extrem de important de retinut acest lucru!) pot provoca crampe abdominale, greata, varsaturi si diaree.

  1. Promoveaza vindecarea ranilor

Atunci cand se aplica direct pe suprafata ranilor ulei de ricin, se creeaza un mediu umed care favorizeaza vindecarea si previne uscarea ranilor. Uleiul de ricin este renumit dat fiind faptul ca stimuleaza cresterea tesuturilor, astfel incat sa se formeze o bariera intre rana si mediu, scazand riscul de infectie.

De asemenea, in cazul in care nu stiati, uleiul de ricin este renumit si pentru ca reduce uscaciunea si cornificarea, acumularea de celule moarte ale pielii care pot intarzia vindecarea ranilor.

Studiile au descoperit ca unguentele care contin ulei de ricin pot fi deosebit de utile in vindecarea ulcerelor de presiune, o rana care se dezvolta din cauza presiunii prelungite pe piele.

Cei ale caror rani au fost tratate cu ulei de ricin au avut rate de vindecare mai mari si timpi de vindecare mai scurti decat cei tratati cu alte metode.

  1. Efecte antiinflamatorii impresionante

Acidul ricinoleic din uleiul de ricin, are proprietati antiinflamatoare cu adevarat impresionante. Studiile au reusit sa ne arate faptul ca atunci cand uleiul de ricin este aplicat local, reduce inflamatia si amelioreaza durerea.

Calitatile de reducere a durerii si totodata calitatile antiinflamatorii ale uleiului de ricin pot fi deosebit de utile pentru persoanele care se confrunta cu o boala inflamatorie, cum ar fi artrita reumatoida sau psoriazisul.

  1. Pastreaza sanatatea parului si a scalpului

Proprietatile hidratante si antiinflamatoare ale uleiului de ricin il fac o optiune excelenta pentru mentinerea parului moale si hidratat si pentru a ajuta la reducerea simptomelor matretii.

0 Shares
You May Also Like