De ce explodau dispozitivele Samsung Galaxy Note 7?

De ce explodau dispozitivele Samsung Galaxy Note 7?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care suntem in cautarea unui smartphone, este evident faptul ca ne-am dori ca dispozitivul pe care urmeaza sa il cumparam sa fie unul foarte performant, si sa fie de la un producator de top de pe piata.

Ei bine, performantele pe care le poate avea un smartphone ar trebui sa reprezinte primul criteriu in functie de care ne alegem dispozitivul, pentru ca acestea conteaza cel mai mult. Cu cat un dispozitiv este mai performant, cu siguranta sansele ca noi sa il cumparam cresc foarte mult.

Un al doilea aspect de care trebuie tinut cont in momentul in care vrei sa iti cumperi un smartphone de calitate, cu siguranta il reprezinta numele brandului producator, pentru ca este evident faptul ca toate terminalele celor de la Apple, Samsung, Sony ori HTC sunt de o calitate superioara, si vor functiona foarte mult timp fara a intampina tot felul de probleme.

Un alt aspect important de care trebuie tinut cont atunci cand vrei sa iti cumperi un astfel de dispozitiv, fara indoiala il reprezinta dimensiunea display-ului. Cu cat acesta din urma este mai mare, cu atat este mai bine pentru noi, pentru ca vom vedea imaginile mai mari, scrisul mai mare, si cu siguranta si calitatea dispozitivului este una superioara.

Cele mai noi modele lansate pe piata de catre cei patru producatori anterior mentionati, cu siguranta sunt de o calitate superioara, si au si un display mare, insa au fost cazuri in care anumite terminale, ale unui singur producator, au intampinat probleme foarte grave, care au pus in pericol integritatea utilizatorilor.

Ei bine, in acest caz este vorba despre terminalele Samsung Galaxy Note 7, comercializate de catre unul din cei mai renumiti producatori de pe piata. Este deja cunoscut in toata lumea faptul ca aceste dispozitive au explodat si au luat foc la propriu, iar din cate se pare principalul motiv a fost bateria cu care au fost echipate aceste dispozitive.

Se pare ca renumitul producator corean a retras de pe piata cele 3 miliarde de unitati vandute, insa, cei care inca detin un astfel de dispozitiv, ar fi bine sa il duca la un service de reparatii Samsung, pentru a se asigura ca dispozitivul este intr-o stare perfecta de functionare, si nu prezinta nici un risc.

Deci, dupa cum am spus putin mai sus, se pare ca problema provine din cauza bateriei alese de catre producator, care este de 3500 mAh lithium-ion, intr-un dispozitiv care are o grosime de doar 7.9 mm, insa mai bine de jumatate din bateriile acestui model de terminal, au fost fabricate in subsidiara Samsung SDI, iar acestea nu au fost compatibile cu telefonul.

Se pare insa ca al doilea val de explozii ale acestor dispozitive au fost cauzate de catre erorile din fabricatie, motiv pentru care Samsung a reusit sa adune mai bine de 96% dintre cele 3 miliarde de unitati vandute.

Ei bine, acesta este un mare esec pentru producatorul corean, insa cu siguranta chiar daca imaginea sa a fost patata de aceasta mare problema, Samsung ramane un producator gigant pe piata de telefoane mobile inteligente.

0 Shares
You May Also Like