Cum se face reparatia unui telefon?

Cum se face reparatia unui telefon?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii cat de neplacut este momentul in care ni se defecteaza telefonul, si cat de mult ne dorim ca reparatia acestuia sa dureze cat mai putin timp.

Ei bine, in cazul in care telefonul tau are nevoie de o reparatie, si stii ca reparatia pe baza certificatului de garantie poate sa dureze aproximativ doua sau trei saptamani, iar tu ai nevoie rapida de telefon, atunci cel mai indicat este sa apelezi la un service telefoane.

Aceasta este cea mai buna solutie deoarece o sa ai telefonul mult mai repede reparat. De obicei cele mai intalnite probleme cu care se confrunta personalul unui service gsm sunt problemele cu microfonul, distrugerea ecranului sau craparea afisajului in urma unor accidente, autonomia redusa a acumulatorului sau faptul ca se incarca foarte slab dispozitivul.

Celelalte probleme intalnite in mod constant sunt cele legate de soft, aceste erori fiind fie din cauza utilizatorului fie din fabricatie.

Reparatiile hardware pe care le executa un service gsm sunt urmatoarele:
–    Schimbarea display-urilor sparte;
–    Rezolvarea problemelor cauzate de umiditate si lichide;
–    Inlocuirea carcasei si a capacului din spate a telefonului;
–    Inlocuirea bateriilor stricate sau a celor care au o durata de viata extrem de scazuta;
–    Schimbarea componentelor hardware;
–    Repararea camerei foto sau inlocuirea acesteia;
–    Repararea difuzoarelor, a microfonului sau a butoanelor exterioare de volum;
–    Curatirea sau inlocuirea mufei de incarcare ;

Un service profesionist cu siguranta deblocheaza orice model de telefon, indiferent de operatorul de provenienta sau de tara din care este adus telefonul.

Serviciile Software pe care le executa un service gsm sunt urmatoarele:
–    Reparatiile de Boot;
–    Recuperarea de date si backup;
–    Elimina codurile de siguranta;
–    Configureaza internetul pe mobil;
–    Decodeaza si resofteaza orice model de telefon;
–    Instaleaza diverse module dar si aplicatii;
–    Instaleaza pachete de limbi preferate;
–    Instaleaza dar si reconfigureaza sistemele de operare.

Procedura dupa care lucreaza un astfel de service gsm este una foarte simpla. Din momentul in care clientul merge cu telefonul in service, are loc procesul de analiza a telefonului pentru a se gasi problema semnalata dar si cauza acesteia. Aceasta analiza poate sa dureze intre 24 si 48 de ore, insa pot sa existe si cazuri in care sa dureze mai mult sau mai putin, in functie de problema intalnita la telefon.

La scurt timp dupa ce se termina de facut constatarea asupra telefonului, clientul este contactat de catre personalul service-ului pentru a i se comunica problema depistata si cauza acesteia, precum si costul reparatiei dar si perioada cu aproximatie in care este reparat telefonul.

Dupa ce clientul isi da acordul pentru reparatie, angajatii service-ului incep remedierea problemei. In mod normal in cazul in care clientul accepta reparatia, verificarea si constatarea nu se platesc, insa in cazul in catre clientul refuza reparatia, atunci se va plati o suma de bani, in functie de complexitatea problemei.

In momentul in care telefonul este reparat, el este mai apoi verificat si testat de catre angajatii service-ului, iar in cazul in care telefonul functioneaza la parametrii normali o sa fie anuntat si proprietarul telefonului care poate sa isi ridice bunul.

In mod sigur, in cazul in care reparatia se efectueaza in cadrul unui service profesionist, reparatia va avea o perioada de garantie.

0 Shares
You May Also Like