Cum faci rost de banii de vacanta?

Cum faci rost de banii de vacanta?

0 Shares
0
0
0

Pentru fiecare dintre noi, unul dintre cele mai asteptate momente dintr-un an este acela in care intram in concediul de odihna.

Ei bine, unii aleg sa isi petreaca acasa concediul, in compania familiei, in timp ce altii aleg tot felul de destinatii, unde sa se duca si sa se distreze alaturi de colegi, prieteni si de alte cunostinte.

Fara doar si poate, cea mai avantajoasa idee este aceea de a ramane acasa pe perioada concediului, pentru ca in acest fel, nu vei avea nevoie foarte mare de bani, si cu siguranta nu vei cheltui foarte mult, pentru ca nu vei avea foarte multe de cumparat.

In schimb, in cazul in care ai de gand sa te duci cu colegii si cu prietenii in vacanta, atunci mai mult ca sigur trebuie sa ai o suma de bani destul de mare pentru a o cheltui. Daca de exemplu alegi sa te duci la mare, va trebui in primul rand sa iti calculezi bugetul.

Atunci cand incepi sa faci aceste calcule, trebuie sa tii cont in primul rand de faptul ca drumul pana in statiunea in care vreti sa va petreceti vacanta, va trebui sa il platesti, dus – intors. Deasemenea un alt aspect de care trebuie tinut cont, este faptul ca indiferent ca vei fi cazat la o pensiune sau la un hotel, va trebui sa ai bani la tine pentru a-ti plati cazarea.

Desemenea, este foarte important sa iti calculezi si bugetul de cheltuieli pe timpul perioadei pe care o vei petrece la mare alaturi de prieteni. Va trebui in primul rand sa te gandesti cam cati bani ai de gand sa cheltuiesti in fiecare zi.

Aici va trebui sa te gandesti ca sunt sanse ca toate cele trei mese importante dintr-o zi, sa le luati la restaurant, iar asta te va costa destul de mult. Deasemenea va trebui sa te gandesti si cati bani iti vei dori sa cheltuiesti seara, cand vei iesi cu prietenii in cluburi.

Asadar, dupa cum se poate observa, atunci cand te gandesti ca vrei sa pleci in vacanta sau in concediu, va trebui mai intai sa stai si sa faci anumite calcule, pentru a-ti putea stabili dinainte bugetul.

Va exista si posibilitatea ca banii pe care i-ai adunat din timp pentru a putea avea vacanta de vis pe care o astepti de mai mult timp, sa nu iti fie suficienti, iar astfel sa trebuiasca sa te imprumuti.

In acest caz, o idee nu foarte rea, ar fi aceea de a incerca sa soliciti un imprumut de la o casa de amanet, pentru ca aceasta vine in intampinarea tuturor clientilor cu tot felul de oferte. Mai nou, aceste societati ofera imprumuturi bazate pe amanet electronice.

Acest tip de imprumut, este la fel ca si in cazul bijuteriilor, pentru ca tu ca si client, te vei prezenta la o casa de amanet, avand la tine in primul rand bunurile pe care le vei amaneta, iar in al doilea rand cartea de identitate.

Odata ce ai ajuns la sediul unei astfel de societati, iti vor fi evaluate bunurile, iar mai apoi vei primi o suma de bani in schimbul acestora, dupa care vei incheia impreuna cu societatea, un contract de amanet, iar cand iti vei plati datoria, iti vei recupera bunurile. De obicei, un contract de amanet se desfasoara pe durata a 30 de zile lucratoare.

Ei bine, apeland la aceasta sursa de imprumut, vei avea bani suficienti pentru a pleca in vacanta.

0 Shares
You May Also Like