Ce schimbari aduce cu sine sarcina in viata femeii?

Ce schimbari aduce cu sine sarcina in viata femeii?

0 Shares
0
0
0

Un moment de bucurie pentru fiecare femeie este acela cand afla ca va deveni mama. Uneori momentele de bucurie si implinire sufleteasca se impletesc cu momente de spaima datorita faptului ca aducerea pe lume a unui copil, perioada de sarcina de cele 9 luni sunt lucruri pe care nu le – a mai incercat pana acum, si noutatea intotdeauna sperie.

Sentimentele si emotiile pe tot parcursul sarcinii pot fi deci contradictorii si, desi se poate sa ai o sarcina usoara exista momente de trecere de la bucurie la tristete si invers.

Pentru unele femei care prezinta probleme medicale este cu atat mai greu, datorita faptului ca in functie de diagnostic acestea pot face sau nu pot face ceva.

Unele femei devin triste sau incep o forma usoara de depresie in momentul in care isi vad corpul putin deformat, cateva kilograme in plus sau stari inconfortabile prezente in sarcina.

In primul trimestru de sarcina, atunci cand exista riscul ca datorita schimbarilor hormonale care au loc la nivelul intregului organism, unele femei se pot afla intr-o continua dispozitie proasta fara motiv, pot sa isi inceapa ziua prost prin formele de greata si varsaturi de dimineata sau pot sa prezinte o stare apatica si de somnolenta mai tot timpul.

Este probabil perioada in care sunt intalnite manifestari de tot felul din partea femeii, manifestari pline de incarcatura emotionala care sunt speficice cu precadere in aceasta perioada.

Al doilea trimestru de sarcina este intotdeauna cel mai bun, in care femeia se simte bine chiar daca a luat putin in greutate, se pare ca nu mai conteaza, fiind inundata de bucuria ca va fi mama.

Este perioada cand femeia se simte foarte bine fiind admirata de toata lumea, si reprezinta o perioada mai linistita din punct de vedere emotional.

Al treilea trimestru de sarcina este o perioada de asteptare, fluctuanta in emotii, cand astepti venirea pe lume a bebelusului, esti cuprinsa de teama nasterii, esti putin deprimata pentru ca s-ar putea sa te fi ingrasat destul de mult si in general esti agitata.

Fiecare femeie poate sa aiba manifestari diferite in perioada de sarcina chiar daca sunt unele elemente comunie definitorii pentru fiecare trimestru.

Sunt destul de putine femeile care nu au cateva kilograme in plus, sau femeile care nu prezinta greata si varsaturile de dimineata.

Probabil dupa nastere, cand totul reintra in normal fiecare isi aminteste cu amuzament despre anumite stari din timpul sarcinii.

Exista cazuri cand se poate intampla ca o femeie sa ajunga intr-o stare de depresie sau sa sufere de anxietate.

Este foarte important ca fiecare sa constientizeze unde se afla cu emotiile, pentru ca prezenta unor astfel de tulburari poate afecta viata bebelusului si bineinteles a mamei.

Este firesc ca pe parcursul sarcinii sa apara schimbari in plan psihologic sau emotional insa acestea sunt firesti pana la un anumit punct. In general daca dureaza mai mult de doua saptamani ar putea fi prezenta o problema de competenta medicilor specialisti.

Se spune ca sarcina este o perioada uimitoare si uneori, unele evenimente te pun in situtatia de a te intreba daca lucrurile nu au luat-o razna.

In ceea ce priveste schimbarile in plan fizic, probabil toate femeile trec prin etapa de grija in ceea ce priveste kilogramele in plus.

Un regim alimentar sarcina rezolva cu succes problema kilogramelor in plus, oferind mamei si copilului exact cantitatea de alimente de care aceasta are nevoie.

In general meniul unei femei insarcinata trebuie sa fie foarte echilibrat datorita faptului ca femeia trebuie sa aiba la dispozitie toate vitaminele si mineralele necesare.

Este de inteles ca in acest sens, o femeie poate lua in greutate pana la 15 kilograme in aceasta perioada.

Exista si unele lucruri de evitat in perioada sarcinii, care ar face mai mult rau copilului decat mamei.

Apetitul in sarcina este mult mai ridicat, datorita faptului ca perioada sarcinii necesita un consum ridicat de energie si de substante nutritive pentru ca organismul fatului sa se poata dezvolta.

Apetitul in sarcina debuteaza in al doilea trimestru si se mentine pana la sfarsitul sarcinii.

Uneori exista si tendinta din partea femeii de a se supraalimenta, in ideea ca mananca cat pentru doi.

Este o conceptie total gresita. Femeia insarcinata trebuie sa fie in valorile normale in ceea ce priveste caloriile.

Sarcina nu este o perioada in care se poate consuma orice si oricat,sunt necesara pentru buna dezvoltare a fatului doar 300 kcal la zi in plus fata de meniul anterior sarcinii.

0 Shares
You May Also Like