Cum a aparut Mickey Mouse?

Cum a aparut Mickey Mouse?

0 Shares
0
0
0

Unul din cei mai cautati animatori petreceri copii este Mickey Mouse. De aceea in acest articol consideram ca este necesar sa va prezentam mai multe despre acest personaj indragit de copii.

Disney a facut-o pe Ub Iwerks sa inceapa in secret animarea unui nou desen animat, in timp ce inca era in contract cu Universal. Desenul a fost co-regizat de Walt Disney si Ub Iwerks. Iwerks a fost principalul desenatorsi  a petrecut sase saptamani in acest proiect.

De fapt, Iwerks a fost principalul animator pentru fiecare film Disney scurt lansat intre 1928 si 1929. Hugh Harman si Rudolf Ising fost si ei alaturi Disney in acei ani. Ei deja aveau semnate contractele cu Charles Mintz, dar acesta era  inca in curs de formare a noului sau studio si, pentru moment, erau inca angajati de Disney. Acest scurt metraj ar fi ultimul pe care l-au animat in aceasta situatie.

Mickey a fost prima data vazut intr-un film de testare a desenului animat scurt Plane Crazy, pe 15 mai 1928, dar nu a reusit sa impresioneze publicul iar Walt nu a putut gasi un distribuitor. Desi dezamagit de public Walt a continuat sa produca un al doilea Mickey short, The Gallopin ‘Gaucho, care, de asemenea, nu a fost publicat din lipsa de distribuitori.

Steamboat Willie a fost lansat pentru prima data pe 18 noiembrie 1928, la New York. A fost co-regizat de Walt Disney si Ub Iwerks. Iwerks a servit din nou ca animator sef, asistat de Johnny Cannon, Les Clark, Wilfred Jackson si Dick Lundy.

Acest desen animat scurt a fost conceput ca o parodie a lui Steamboat Bill Jr. de la Buster Keaton, lansat pentru prima data pe data de 12 mai a aceluiasi an. Desi a fost cel de-al treilea desen animat Mickey, a fost primul care a gasit un distribuitor, fiind astfel considerat de The Disney Company drept debutul lui Mickey. Willie a prezentat schimbari in aspectul lui Mickey (in special, simplificand ochii acestuia pana la doua puncte mari.

Desenul animat nu a fost primul desen animat care continea o coloana sonora legata de actiune. Studiourile Fleischer, conduse de fratii Dave si Max Fleischer, au lansat deja o serie de desene animate sonore folosind sistemul DeForest la mijlocul anilor ’20.

Cu toate acestea, aceste desene animate nu au pastrat sunetele sincronizate pe tot filmul. Pentru Willie, Disney a avut sunetul inregistrat  astfel incat sa se sincronizeze cu actiunea. Acest moment precis este evident in secventa “Turcia in paie” atunci cand actiunile lui Mickey se potrivesc exact cu instrumentele de pe fundal. Istoricii de animatie au dezbatut mult timp cine a servit ca si compozitor pentru muzica originala a filmului.

Acest rol a fost atribuit in mod diferit lui Wilfred Jackson, lui Carl Stalling si lui Bert Lewis, insa identificarea ramane incerta. Walt Disney insusi a fost actor de voce atat pentru Mickey, cat si pentru Minnie si va ramane sursa vocii lui Mickey pana in 1946 pentru desene animate de teatru. Jimmy MacDonald a preluat rolul in 1946, dar Walt a dublat din nou vocea lui Mickey din 1955 pana in 1959 pentru seria de televiziune The Mickey Mouse Club de pe ABC.

0 Shares
You May Also Like