3 muzee de vizitat in Timisoara

0 Shares
0
0
0

Daca ati ales deja serviciul potrivit de rent a car care sa va furnizeze masina potrivita, acum, cel mai probabil, cautati cateva obiective turistice de vizitat, pentru a va familiariza mai mult cu istoria si cultura minunatului oras din vestul tarii.

Astfel ca, pentru a va dezvolta si mai mult lista cu locuri de vizitat, in articolul de astazi veti descoperi trei muzee ale Timisoarei pe care nu trebuie sub nicio forma sa le ratati. Haideti sa le descoperim impreuna!

Muzeul National al Banatului

Infiintat in anul 1872 sub numele de “Societatea de Istorie si Arheologie”, muzeul national al Banatului adaposteste cele mai importante obiecte arheologice din Banat. Numele de astazi a fost preluat acum 3 ani, in anul 2016, cuprinzand, de asemenea, mai multe sectii, printre care se numara: sectia de istorie, de arheologie, dar si sectia de stiintele naturii.

Mai mult decat atat, recomandarea noastra este sa fiti permanent la curect cu activitatile desfasurate in cadrul muzeului, fiind organizate diferite reuniuni sau evenimente la intervale scurte de timp, in cadrul carora puteti admira numeroase opere de arta sau obiecte de patrimoniu reprezentative, in special pentru poporul si cultura noastra.

Muzeul Satului Banatean

Daca Muzeul National al Banatului transpune fiecare vizitator in perioadele istorice care ne-au marcat existenta ca popor si tara, Muzeul Satului Banatean va va reaminti de vremurile pe care le-au trait bunicii nostri, acum cativa zeci de ani.

In cadrul acestuia veti descoperi cum traiau oamenii la acea vreme, casa fiind formata din doar doua incaperi, un asa-zis dormitor, dar si o bucatarie, in cadrul carora veti observa destul de putine obiecte, insa foarte utile pentru viata oamenilor de atunci. Mai mult decat atat, respectiva casa, acum parte a muzeului, a fost confectionata din pamant si acoperita cu paie.

Muzeul de Arta

Ultimul muzeu pe care nu ar trebui sub nicio forma, dar cu siguranta nu cel din urma este Muzeul de Arta din Timisoara. Acesta este inclus in Palatul Baroc din oras, locatie ce impresioneaza chiar si cele mai pretentioase gusturi prin maretia sa ce se impune de la sute de metri departare.

Pe langa expozitiile ce impresioneaza fiecare vizitator, locatia este una de vis, constructia in stil baroc, dupa cum ii spune si numele, completand fiecare opera expusa publicului.

Pe langa expozitiile permanente, exista foarte multe perioade din an in care muzeul de Arta aduce in atentia publicului si expozitii temporare, asadar, nu uitati sa verificati permanent si acest detaliu, mai ales daca doriti sa vedeti o anumita expozitie de arta.

La final, daca acum ati stabilit deja programul in ceea ce priveste sejurul dumneavoastra, nu mai ramane decat sa stabiliti ultimele detalii cu privire la transport. Dat fiind faptul ca va aflati in unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei, transportul nu este o problema.

0 Shares
You May Also Like