Cum functioneaza gazduirea web?

0 Shares
0
0
0

Probabil fiecare dintre dvs. cunoasteti faptul ca un site nu poate fi vizibil in mediul online fara a fi gazduit, asa ca din acest motiv, proprietarii site-urilor cauta cele mai atractive solutii pentru gazduire web.

Unii opteaza pentru gazduire web ieftina, altii se orienteaza spre un server VPS, in timp ce proprietarii site-urilor foarte mari si care au trafic foarte mare aleg un pachet de gazduire dedicata.

Ei bine, pentru ca toata lumea sa inteleaga mai bine cum stau lucrurile cu gazduirea web, in cele ce urmeaza vom vedea cum functioneaza aceasta.

Gazduirea web se intampla atunci cand fisierele care alcatuiesc un site Web sunt incarcate de pe un computer local pe un server web. Resursele serverului, (RAM, spatiu pe hard disk si latime de banda) sunt alocate site-urilor care il utilizeaza.

Divizarea resurselor pe server variaza in functie de tipul de plan de gazduire ales. Pentru a alege planul de gazduire adecvat, trebuie mai intai sa faceti diferenta intre planurile disponibile. Acest lucru nu trebuie sa fie complicat. Pentru cititorii non-tehnici, sa folosim o analogie simpla: Alegerea gazduirii web este similara cu cautarea spatiului de birou.

Cum decideti ce tip de spatiu de birou este potrivit pentru nevoile dvs.? Este o statie de lucru intr-un spatiu deschis de colaborare suficienta, sau cel mai bun lucru de langa; un birou in cadrul unui centru de afaceri. Aveti intentii sa va extindeti rapid sau va asteptati ca multi oameni sa vina si sa mearga? V-ati gandi sa inchiriati o cladire intreaga sau sa va construiti propriul spatiu?

In afara de stilul de birou pe care il folositi, exista si alte consideratii. Cat de usoare sunt camerele de acces, ce functii ofera (extra, cum ar fi o tabla alba, internet de mare viteza si alte facilitati) si unde se afla si costul total. Aceste considerente va vor determina nevoile si va vor ajuta sa decideti ce tip de birou este potrivit pentru dvs. Sa comparam acest proces de selectie cu decizia care se potriveste web hosting-ului.

Gazduirea comuna (shared hosting) este similara cu inchirierea unei statii de lucru intr-un birou ocupat, zgomotos, in plan deschis sau in spatiul de lucru. Aveti toate facilitatile moderne: un birou, conexiune la internet si unele statii dar partea mai putin placuta este ca impartasiti spatiul cu alti colaboratori, inclusiv bucataria, imprimanta si toaleta.

Nu puteti face nimic in spatiul respectiv, cum ar fi instalarea placilor alb-negru etc. Aceasta este o optiune populara pentru lansarea de site-uri mici si nu este adecvata pentru proiecte comerciale la scara larga.

Un server privat virtual (VPS) este un pas frumos de la gazda partajata la un nivel superior. Este ca si cand intreprinderile mijlocii vor beneficia de inchirierea unui birou in cadrul unui parc de afaceri.

Cu un VPS, utilizatorii sunt izolati unul de celalalt. Aveti vecini, dar sunteti mai putin dependent de ei si puteti efectua orice personalizare= asa cum va place si organizati statia de lucru pe cont propriu.

O cladire de birouri intreaga este comparabila cu gazduirea pe un server dedicat. Este o optiune mai costisitoare si cea mai buna pentru site-urile web care pretuiesc fiabilitatea si performanta ridicata. Din moment ce controlati intregul spatiu, aveti mai multe de spus asupra configuratiilor si a spatiului, dar nu merita sa investiti in cazul in care nu veti folosi spatiul inclus.

Am facut aceste comparatii cu speranta ca veti intelege mai usor ce este si cum functioneaza gazduirea web, si veti putea recunoaste mai usor cea mai buna solutie pentru orice site.

0 Shares