Cum verificam problemele la AC auto?

Cum verificam problemele la AC auto?

0 Shares
0
0
0

Diagnoza auto verifica si sistemele de aer conditionat auto care au devenit in ultimii ani tot mai performante. De la simplele instalatii de aer conditionat de acum 15-20 de ani si pana la climatronicele de azi s-au facut pasi foarte mari in acest domeniu.

Instalatiile de azi sunt extrem de pretentioase, fiind mult mai costisitoare cand vine vorba de inlocuirea acestora. Bineinteles ca sunt mult mai rezistente si mult mai performante, dar si mai scumpe.

De multe ori pretul unui autoturism care are instalatie climatronica creste si cu cateva mii de euro fata de acelasi model cu instalatie manuala. Totusi si modelele noi de AC se pot defecta producandu-va un disconfort evident.

Practic ce puteti verifica direct la sistemul de AC ca sa stiti ca este o problema evidenta? Primul lucru pe care puteti sa il faceti este sa porniti motorul si instalatia de AC. Langa motor in stanga se gasesc doua conducte din aluminiu, una deosebit de rece cealalta fierbinte. Daca ventilatorul de racire nu functioneaza trebuie verificat daca aveti agent de racire in sistem. Acest lucru se poate verifica cu usurinta la orice service.

Daca descoperiti ca instalatia de AC este goala trebuie mai intai sa descoperiti si sa remediati problema care practic a dus la golirea instalatiei, apoi sa o reincarcati. Este bine sa realizati o reincarcare sau o revizie la sistemul de aer conditionat o data la 2 ani. Statiile de servisare a sistemelor de AC efectueaza mai mult decat o simpla incarcare.

Acestea efectueaza o revizie completa care inseamna reciclarea agentului de racire, inlocuirea uleiului care unge compresorul. Pe langa acestea, un service igienizeaza si verifica scurgerile sistemului de AC. In cazul in care faceti revizia la un service, trebuie sa cautati un tehnician foarte priceput, care sa va verifice la sfarsit daca sistemul de AC functioneaza in parametrii optimi.

Un service care este ok o sa va verifice anumite lucruri chiar inainte de a face revizia, mai ales daca sistemul este nefunctional. Daca sistemul de AC nu are probleme si trebuie facuta doar reincarcarea, atunci este extrem de simplu si se face extrem de rapid. Daca in schimb aveti probleme, o sa preferati un specialist care sa va repare sistemul. Riscati extrem de mult si veti ajunge sa platiti doua revizii.

Daca, de exemplu, vi se defecteaza compresorul, veti face revizia si cel care o face nu stie care este problema va va taxa pentru revizie, chiar daca nu va merge sistemul de AC. Daca veti ajunge la un service unde vi se poate diagnostica practic situatia si se va descoperi ca aveti compresorul defect, va trebui sa mai platiti inca o revizie deoarece sistemul trebuie golit, pentru a se face reparatia sau a se inlocui compresorul.

Practic aceste componente sunt destul de multe si toate influenteaza buna functionare a instalatiei de aer conditionat. Este practic mult mai usor si totodata mult mai putin costisitor sa intretineti un asemenea sistem, decat sa il reparati sau sa il schimbati.

0 Shares
You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste