Ceasurile de calitate – constructie solida si design recunoscut

Ceasurile de calitate – constructie solida si design recunoscut

0 Shares
0
0
0

In momentul in care te decizi sa achizitionezi un ceas, vrei sa aiba o constructie solida, sa fie produs din metal de foarte buna calitate si daca este posibil, sa aiba un mecanism cat mai bun. Cumpar ceasuri elvetiene, detalii pe Casa-Amanet.com.

Aici nu ar trebui sa faci deloc compromisuri. Daca esti in magazin si vrei sa-ti alegi un ceas, trebuie sa fii atent la unele aspecte. In primul rand, pune-ti ceasul pe mana si observa cat de bine opereaza mecanismul de prindere, cat de durabila este cureaua (daca este construita bine sau are anumite defecte de fabricatie) si acorda o atentie sporita remontor-ului (daca este un ceas cu mecanism clasic, mecanic).

Rotita – remontorul, ar trebui sa poata fi intoarsa foarte usor, fara zgomote suspecte sau oprelisti de orice fel. Daca observi aceste lucruri, iti recomandam sa nu cumperi ceasul respectiv.

Daca ceasul are un mecanism de quartz, atunci nu vei avea aceste probleme (nu va trebui sa-l verifici atat de amanuntit), dar tot va trebui sa fii atent la calitatea constructiei si la materialele folosite, daca vrei un ceas de calitate.

Cureaua, are si ea un cuvant greu de spus. De exemplu, unele firme elvetiene producatoare de ceasuri, fac curele mult mai bune decat firmele japoneze, chiar daca pretul este asemanator sau chiar mai ieftin, in unele cazuri.

Ceasul trebuie sa aiba un design recunoscut, sa fie produs de o firma cu traditie.

Trebuie sa tii cont de un singur lucru aici. Ceasurile sunt in general produse de 2 tipuri de oameni sau companii. Cei si cele carora le pasa foarte mult despre cum va functiona ceasul respectiv si a doua categorie (carora nu le pasa foarte mult despre modul de functionare), acordand o atentie mai mare design-ului si esteticii ceasului.

Cele mai bune ceasuri sunt acelea care au fost construite respectand principiile fundamentale de design, care pun in valoare atat formele cat si functiile ceasului respectiv. Celelalte ceasuri sunt mai mult pentru “moda”, pot arata bine, dar nu vor functiona niciodata la fel de bine ca cele din prima categorie. Exemplele in acest caz pot fi destule.

Unele dintre aceste ceasuri au defecte majore de fabricatie (cadrane descentrate, mecanisme care nu merg asa cum ar trebui, marcaje eronate, etc.). Geamurile pot fi construite din imitatie de sticla sau chiar din plastic si se vor strica/zgaria foarte repede. Ultimul lucru pe care ti l-ai dori probabil, este sa cumperi un ceas care arata extraordinar, dar care nu functioneaza asa cum ar trebui.

Ceea ce este si mai grav, este ca poti plati foarte multi bani pe astfel de ceasuri, daca nu stii exact ceea ce trebuie sa cauti si daca nu verifici bine ceasul, inainte de a-l cumpara. De aceea, trebuie sa fii foarte atent la cumparaturi. Un ceas bun, cu mecanism mecanic si constructie din metal inoxidabil, va costa cateva sute de dolari, dar merita cu siguranta banii, mai ales daca este de la un producator consacrat (fie el elvetian sau japonez).

0 Shares
You May Also Like